ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Αντιμέτωπη με πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων λόγω Credit Suisse

11:24 - 20 Ιουν 2023 | Επιχειρήσεις
UBS: Αντιμέτωπη με πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων λόγω Credit Suisse
Πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων αντιμετωπίζει η UBS για τις συναλλαγές της Credit Suisse με την Archegos Capital, καθώς η τράπεζα της Ελβετίας κληρονομεί όλο το χαρτοφυλάκιο της πρώην μεγάλης ανταγωνίστριά της.

Το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνει ότι το πρόστιμο της Fed για την Archegos μπορεί να φτάσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Στο μεταξύ, η Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (128 εκατ. δολ.), ανέφερε η πηγή.

Πριν λίγες ημέρες, η UBS είχε ενημερώσει ότι οι νομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την Credit Suisse θα μπορούσαν να ανέλθουν σε έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 12 μηνών και η μείωση των περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η UBS έχει κληρονομήσει σημαντικές ανεπίλυτες υποθέσεις. Περιλαμβάνουν ποινική καταδίκη για διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενός Βούλγαρου διακινητή κοκαΐνης, καθώς και διακανονισμό μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σχέση με σκάνδαλο δωροδοκίας που σχετίζεται με έναν στόλο αλιείας τόνου στη Μοζαμβίκη.

Σύμφωνα με την Alison Williams του Bloomberg Intelligence, τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετες νομικές προβλέψεις της UBS, όταν ολοκλήρωσε την αγορά της Credit Suisse στις 12 Ιουνίου, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος, αν όχι το σύνολο των πιθανών προστίμων  που σχετίζονται με τα ζητήματα της τελευταίας με την Archegos. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.