ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Η Bundesbank ίσως να χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση

15:42 - 26 Ιουν 2023 | Επιχειρήσεις
FT: Η Bundesbank ίσως να χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση
Σημαντική ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να χρειαστεί η Bundesbank, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, σημειώνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Γερμανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Financial Times, «οι δυνητικές απώλειες της Bundesbank είναι σημαντικές και μπορεί να απαιτούν μια ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με κρατικά κεφάλαια»

Υπενθυμίζεται ότι η Bundesbank είχε αντιταχθεί το 2015 κατά του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ τον Μάρτιο η γερμανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι είχε δεχτεί χτύπημα 1 δισ. ευρώ από τα ομόλογα που έχει στον ισολογισμό της.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα αγόρασε 666 δισ. ευρώ κρατικών γερμανικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όπως είχε προειδοποιήσει τον Μάρτιο, οι απώλειες που θα καταγράψει στο μέλλον πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερες από τα 19,2 δισ. ευρώ προβλέψεων που έχει στην άκρη και τα 2,5 δισ. ευρώ κεφαλαίων. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα έχει αποθέματα 170 δισ. ευρώ σε χρυσό και σε συνάλλαγμα. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Bundesbank διέψευσε ότι μπορεί να χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.