ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ifo: To 46,5% των γερμανικών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud

09:25 - 12 Ιουλ 2023 | Επιχειρήσεις
Ifo: To 46,5% των γερμανικών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud
Μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων το 46,5% χρησιμοποιούν τεχνολογία cloud για τις δραστηριότητές τους, ενώ το 11,1% το έχουν στα άμεσα σχέδιά τους, σύμφωνα με τελευταία έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo.

Eπιπλέον, ένα 18,2% των εταιρειών συζητούν σχετικά με το αν πρέπει να εισάγουν ή όχι την εν λόγω τεχνολογία στις επιχειρήσεις τους.

«Oι υπηρεσίες cloud έχoυν σαφώς καθιερωθεί ως βασικό συστατικό της σύγχρονης υποδομής πληροφορικής σε γερμανικές εταιρείες», λέει η ειδικός του κλάδου Anna Wolf του Ινστιτούτου ifo.

Στο cloud computing, οι πόροι πληροφορικής όπως το λογισμικό, η αποθήκευση και η υπολογιστική ισχύς διατίθενται μέσω του Διαδικτύου.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

Κορυφαίος στην υιοθέτηση του cloud computing είναι ο τομέας των υπηρεσιών, με το 49% των παρόχων υπηρεσιών να εκτελούν εφαρμογές που βασίζονται σε cloud.

Στον τομέα της μεταποίησης, επίσης, πολλές εταιρείες (48,7%) ορίζουν την αποθήκευση μέσω του cloud ως πόρο.

Εδώ, η τεχνολογία είναι πιο διαδεδομένη στη φαρμακευτική και την αυτοκινητοβιομηχανία. Αν και εξακολουθούν να είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες που έχουν υιοθετήσει το cloud computing, το ποσοστό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που το χρησιμοποιούν ανέρχεται σε ένα αξιοσέβαστο 38,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.