ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ifo: H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει «ψυχρανθεί»- Τι δείχνουν οι δείκτες

10:20 - 02 Νοε 2023 | Επιχειρήσεις
ifo: H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει «ψυχρανθεί»- Τι δείχνουν οι δείκτες
Το επιχειρηματικό κλίμα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας έχει ψυχρανθεί ελαφρώς, σύμφωνα με την έρευνα Ifo Business Survey. Τον Οκτώβριο, ο δείκτης υποχώρησε στις μείον 16,1 μονάδες, από μείον 14,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

«Οι επιχειρήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αξιολογούν την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση ως σημαντικά χειρότερη από ό,τι τον προηγούμενο μήνα», αναφέρει η Anita Wölfl, ειδικός στο Κέντρο Βιομηχανικής Οργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών του Ifo.

Οι εταιρείες αξιολόγησαν την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση στις 9,2 μονάδες τον Οκτώβριο, από 20,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Οι προσδοκίες για τους επόμενους μήνες, ωστόσο, βελτιώθηκαν λίγο - αν και εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές- : Ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε από μείον 44,0 μονάδες σε μείον 38,4 μονάδες.

Αυτό συνοδεύεται από μια κάπως πιο σίγουρη εκτίμηση της κατάστασης των παραγγελιών. Είναι αλήθεια ότι ο όγκος εργασιών στα βιβλία παραγγελιών των αυτοκινητοβιομηχανιών συρρικνώθηκε ελαφρώς από 7,5 σε 6,2 μήνες.

«Ωστόσο, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της αυτοκινητοβιομηχανίας εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλό σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο», αναφέρει ο Wölfl.

Επιπλέον, σημαντικά λιγότερες εταιρείες θεωρούν την έλλειψη παραγγελιών ως εμπόδιο στην παραγωγή από ό,τι στην τελευταία έρευνα του Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 02 Νοε 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.