ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Το χειρότερο sell off στην αγορά ομολόγων απ’το 1949

22:29 - 23 Σεπ 2022 | Ομόλογα
BofA: Το χειρότερο sell off στην αγορά ομολόγων απ’το 1949
Προς τη χειρότερη χρονιά τους από το 1949 οδεύουν οι παγκόσμιες αγορές κρατικών ομολόγων, όπως προειδοποιεί η Bank of America (BofA) εν μέσω σημαντικής συρρίκνωσης του επενδυτικού κλίματος.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της BofA, το μαζικό sell off που καταγράφεται στα ομόλογα το τρέχον έτος, απειλεί να προκαλέσει πιστωτικά γεγονότα και πιθανή ρευστοποίηση των πιο διαδεδομένων συναλλαγών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των στοιχημάτων που οδήγησαν το δολάριο σε υψηλά δεκαετιών και των τοποθετήσεων σε αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας.

Τα ομολογιακά κεφάλαια κατέγραψαν εκροές 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως την Τετάρτη, ενώ 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια βγήκαν από μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και οι επενδυτές άντλησαν 30,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Το επενδυτικό κλίμα είναι το χειρότερο από το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 2008, σύμφωνα με την έκθεση.

Επίσης, η BofA υπογράμμισε ότι οι επενδυτές σταθμίζουν πλέον τον υψηλό πληθωρισμό, τις αυξήσεις των επιτοκίων και το φάσμα της ύφεσης, προσθέτοντας ότι μια κατάρρευση ομολόγων σημαίνει ότι δεν είχε επιτευχθεί ακόμη υψηλό σε πιστωτικά περιθώρια και οι μετοχές δεν έχουν πιάσει πάτο.

Τέλος, όπως τονίζεται, οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ακόμη και όταν η ανάπτυξη επιβραδύνεται, προκαλεί νευρικότητα στις παγκόσμιες αγορές και πυροδοτότησε μια νέα άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων αυτή την εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.