ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομόλογα: Ρεκόρ $600 δισ. στην έναρξη του 2023

15:40 - 19 Ιαν 2023 | Ομόλογα
Ομόλογα: Ρεκόρ $600 δισ. στην έναρξη του 2023
Το πολύ καλό ξεκίνημα του 2023 για τις αποδόσεις των ομολόγων, έχει τροφοδοτήσει μια άνευ προηγουμένου πώληση χρέους από κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο που ξεπερνάει το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκδόσεις ομολόγων κινούνται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που οφείλεται εν μέρει στο ράλι της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, τα οποία και έχουν ενισχυθεί κατά 4,1% από τις αρχές του έτους. Πρόκειται μάλιστα, για την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί από 1999.

Βάσει του δημοσιεύματος, έπειτα από το ξεπούλημα που καταγράφθηκε πέρυσι, τα ομόλογα έχουν γίνει πιο ελκυστικά για πολλούς, κάτι που αποδεικνύεται και από τα δεδομένα, αφού οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας και junk, καθώς και εταιρικών ομολόγων σε όλα τα νομίσματα, είχαν φτάσει στα 586 δισ. δολάρια έως τις 18 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ, για την περίοδο αυτή.

bloomberg bonds

Η αύξηση των τιμών των ομολόγων έχει εξήγηση κατά την άποψή μας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χώρες με επενδυτική βαθμίδα», τονίζει ο Ομάρ Σλιμ, συνεπικεφαλής στην PineBridge Investments.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεων συνεχίζουν να είναι σε γενικές γραμμές σταθερά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η απότομη στροφή που βλέπουμε στις κινεζικές πολιτικές θα παράσχει μια πολύ αναγκαία ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη, μετριάζοντας ορισμένους από τους κινδύνους για τις αναδυόμενες αγορές και παρέχοντας περαιτέρω υποστήριξη».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:48 - 19 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.