ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα- Κάτω από $42.000 το Bitcoin

14:35 - 11 Απρ 2022 | Νομίσματα
Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα- Κάτω από $42.000 το Bitcoin
Αρνητικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα (11/4), καθώς οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες αποθαρρύνουν τους επενδυτές από το να πάρουν ρίσκα.

Το Bitcoin υποχωρεί κάτω από τα 42.000 δολαρίων, καθώς οι εξελίξεις επισκιάζουν τις συνεχείς αγορές του από το Luna Foundation Guard (LFG). Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαρτίου, επεκτείνοντας την πτώση από το υψηλό των 48.240 δολαρίων στα τέλη Μαρτίου.

Η συνεχιζόμενη διολίσθηση ήρθε ακόμη και όταν η LFG πρόσθεσε 173 εκατομμύρια δολάρια σε Βitcoin στο πορτοφόλι της το Σαββατοκύριακο, αυξάνοντας την συνολική κατοχή της σε αυτό σε σχεδόν 40.000.

Η αδυναμία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος να εκμεταλλευτεί αυτό το μομέντουμ ίσως πηγάζει από την άρνηση των παραδοσιακών επενδυτών να ακολουθήσουν το παράδειγμα της LFG, λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες που καταδιώκουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, σύμφωνα με τη Νοέλ Άτσεσον, επικεφαλής αγοράς στη Genesis Global.

Το δολάριο ενισχύεται και, σύμφωνα με τον Κέβιν Κέλι, συνιδρυτή και παγκόσμιο επικεφαλής μακροστρατηγικής της Delphi Digital, το πράσινο νόμισμα και το Βitcoin έχουν μια αρκετά αντίστροφη συσχέτιση. «Το 2017 ήταν ένα από τα χειρότερα χρόνια για το δολάριο και αυτό συνέπεσε με μια τεράστια αύξηση του Βitcoin», είχε επισημάνει τον Μάρτιο. «Είδαμε το Βitcoin να ανεβαίνει στις αρχές του 2021. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία του δολαρίου».

Το συνεχιζόμενο ράλι του δολαρίου τροφοδοτείται από τους πιο αυστηρούς αξιωματούχους της Federal Reserve, που ζητούν ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και απορροή του ισολογισμού για τον περιορισμό του αυξανόμενου πληθωρισμού. Η αυστηροποίηση της πολιτικής θεωρείται επιζήμια για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Βitcoin.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η Fed πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης κατά τις συνεδριάσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, αφού αύξησε το κόστος δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε στο υψηλό δύο ετών στο 2,7%.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός εδραιώνεται παγκοσμίως με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αφήνοντας ουσιαστικά μηδενική πιθανότητα οι κεντρικές τράπεζες να καταφύγουν σε πολιτικές άντλησης ρευστότητας σύντομα.

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, οι πιθανότητες νίκης μιας ακροδεξιάς υποψήφιας και σκεπτικίστριας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μαρίν Λεπέν, στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας επιβαρύνουν επίσης τις αγορές. Το μικρό προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν έχει κάνει ορισμένους επενδυτές να ανησυχούν ότι η Λεπέν θα μπορέσει να κλείσει το χάσμα ενοποιώντας τις ψήφους κατά του νυν Προέδρου πριν τον τελικό γύρο της 24ης Απριλίου.

«Στον αντίκτυπο του πολέμου στην Ευρώπη, προσθέτουμε τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Γαλλία, τα οποία θα μπορούσαν - ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί ο επόμενος γύρος στις 24 Απριλίου - να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη νομισματική αναταραχή», εξηγεί η Άτσεσον. «Και με τόση αβεβαιότητα και νευρικότητα, ειδικά δεδομένης της ιστορικής αστάθειας των περιουσιακών στοιχείων όπως τα κρυπτονομίσματα, οι μακροεπενδυτές επιλέγουν να κρατήσουν στάση αναμονής έως ότου υπάρξουν αρκετές ενδείξεις προς μια κατεύθυνση», συμπληρώνει.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin υποχωρεί 3,25% στα 41.147,28 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 6,09% στα 3.052,32 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 5,71% στα 104,35 δολάρια, το LUNA της Terra κατρακυλά 8,55% στα 85,73 δολάρια, ενώ το Cardano υποχωρεί 6,67% στο 0,962806 δολάριο.

Το Polkadot διολισθαίνει 8,22% στα 17,96 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 5,80% στο 0,140267 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 5,53% στο 0,000023 δολάριο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.