ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εστίαση-Τουρισμός: Σε εφαρμογή τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους

08:11 - 26 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Εστίαση-Τουρισμός: Σε εφαρμογή τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους
Αλλάζουν από σήμερα (26/7) τα δεδομένα για τους εργαζομένους στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test) και μάλιστα το κόστος των τεστ θα το επωμίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Με αυτό το δεδομένο, το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους ανέρχεται σε έως και 100 ευρώ, καθώς το self test κοστίζει 5 ευρώ και το rapid test, αν γίνει σε ιδιωτική δομή, κοστίζει 20 ευρώ.

Στην ουσία, η σχετική απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί έναν μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους εργαζομένους προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς εργαζομένους και επιχειρηματίες να τονίζουν πως από τη στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα τεστ και με άλλους να θεωρούν πως το κράτος θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος ή έστω ένα μέρος αυτού.

Η ισχύς της νέας απόφασης θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας και συγκεκριμένα θα διαρκέσει έως το πρωί της επόμενης Δευτέρας 2 Αυγούστου.

Σχετικά με την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε την Κυριακή (25/7): «Η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.