ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Thales στις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης του Πολεμικού Ναυτικού

20:59 - 24 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Thales στις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης του Πολεμικού Ναυτικού
Η Thales χαιρετίζει την επιλογή της φρεγάτας άμυνας και παρέμβασης (FDI) της Naval Group από την Ελλάδα για τον εξοπλισμό των ένοπλων δυνάμεών της. Οι ελληνικές αρχές υπέγραψαν μια δεσμευτική παραγγελία για τρεις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης, καθώς και μία προαιρετική.

Σχεδιασμένες να λειτουργούν στη θάλασσα και να προσαρμόζονται συνεχώς στις τεχνολογικές εξελίξεις και σε επιχειρησιακές αλλαγές, οι φρεγάτες FDI που θα παραδοθούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι εξοπλισμένες από την Thales με ένα σύνολο από κύριους αισθητήρες ενσωματωμένους στο σύστημα μάχης των φρεγατών.

Η Thales θα προμηθεύσει το «Sea Fire», ένα πλήρως ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με τέσσερα πάνελ, το οποίο διασφαλίζει ταυτόχρονα την εναέρια επιτήρηση μεγάλου βεληνεκούς και επιφανείας, καθώς και ελέγχου πυρός των αντιαεροπορικών πυραύλων. Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή αυτού του επιτυχημένου ραντάρ, το οποίο προσφέρει αυξημένες επιδόσεις σε περιβάλλοντα υψηλής έντασης. Το σύστημα θα συμπληρώνεται από μια λύση αναγνώρισης φίλιου ή εχθρικού στόχου και ένα ραντάρ ελέγχου πυρός.

vsvvvvvvvcrvv

Οι φρεγάτες θα είναι επίσης εξοπλισμένες με μια πλήρη σουίτα σόναρ που θα αποτελείται από το σόναρ τρόπιδας Kingklip MK2, και το ρυμουλκούμενο σόναρ Captas-4 Compact, ένα ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και όλα τα ολοκληρωμένα και ψηφιακά συστήματα ασφαλών ναυτικών επικοινωνιών για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας και της διαλειτουργικότητα της φρεγάτας και του πληρώματός της.

Η σύμβαση αυτή δημιουργεί θέσεις εργασίας στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Thales, ιδίως σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα.

«Η Thales θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ελληνικές αρχές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν επιλέγοντας τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα της για το ναυτικό. Η σύμβαση αυτή ενισχύει τους στρατηγικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» δήλωσε ο Patrice Caine, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Thales.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.