ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρπαντίδης: Κομμάτι του ρόλου μας να υποστηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις

17:30 - 07 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Χαρπαντίδης: Κομμάτι του ρόλου μας να υποστηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις
“Ζούμε σε μια εποχή σαρωτικών αλλαγών. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί μόνος του. Είναι η εποχή της συνεργασίας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε αυτό το περιβάλλον”, είπε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης (7/4) από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος και επικεφαλής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Philip Morris International.

Ο κ. Χαρπαντίδης μαζί με τον Χρήστο Καλογεράκη, CEO του Shopflix.gr, συζήτησαν για το τι μπορεί να συνδέει μια μεγάλη εταιρεία με μια startup, για τις ικανότητες της ηγεσίας στην εποχή της τεχνολογίας, για τις επενδύσεις αλλά και για τις αγκυλώσεις που υπάρχουν. 

Ο επικεφαλής της Παπαστράτος στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν τόσο για τις μεγάλες όσο και για τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από τη συνεργασία τους. “Είναι κομμάτι του ρόλου μας να υποστηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέσω αυτής της συνεργασίας που είχαμε και έχουμε με startup συνειδητοποιούμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε” είπε. Ενώ απευθυνόμενος στον κ. Καλογεράκη τον ρώτησε “πότε το νεοφυές Shopflix.gr θα συνεργαστεί με την Παπαστράτος”. 

Σε ότι αφορά το επενδυτικό κλίμα ο κ. Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στις αγκυλώσεις όπως είναι η γραφειοκρατία, τόνισε την ανάγκη να συνδεθεί η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας ενώ σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε οι startup, να βρεθούν πιο κοντά στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες. 

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Καλογεράκης, μιλώντας για τον “κόσμο” μιας startup είπε πως πρέπει να αποφασίσεις από την πρώτη ημέρα ποιος είναι ο σωστός τρόπος λήψης αποφάσεων, ότι πρέπει να “μοιράσεις την μπάλα” μέσα στον οργανισμό και να έχεις εμπιστοσύνη στον κόσμο σου. Ο κ. Καλογεράκης στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η πολιτεία για να εξαληφθούν πρόβλημα όπως είναι αυτό της γραφειοκρατίας. Αναφερόμενος στη δημιουργία Innovation Hub στη χώρα τόνισε: “δεν έχουμε καθόλου χρόνου. Θεωρώ ότι η συζήτηση και η έννοια πως θα δημιουργηθεί ένα innovation hub θα γίνει μια πολύ ωραία καραμέλα.”

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.