ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο πλευρό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ο Μαργαρίτης Σχοινάς

19:03 - 13 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Στο πλευρό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Με την ευκαιρία της έναρξης την Παρασκευή 15 Απριλίου του διήμερου 2ου κλαδικού Συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας με τίτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια - Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια», το οποίο οργανώνεται από την εταιρεία συμβούλων AMBIO Α.Ε. με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι διοργανωτές είχαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο Μαργαρίτη Σχοινά, παρουσία και της κας Νιόβης Ρίγκου, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας και εκ μέρους του κλάδου συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ κος Απόστολος Τουραλιάς, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), κα Λάρα Μπαράζι - Γερουλάνου η οποία έχει και την ιδιότητα της αντιπροέδρου της ΕΛΟΠΥ, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΜΒΙΟ Α.Ε. κος Φίλιππος Πετρίδης ως οργανωτής του Συνέδριου και Τεχνικός Σύμβουλος του κλάδου.

Ο κ. Σχοινάς ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους διοργανωτές για τις θεματικές και την παρουσία ξένων αντιπροσωπειών στο Συνέδριο ενώ συζήτησαν στη συνέχεια για τη δυναμική και τις προοπτικές του κλάδου, τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας με την είσοδο των ξένων επενδυτών, αλλά και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε θεσμικά θέματα όπως η εκκρεμότητα με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο.

Συζητήθηκαν επίσης αναλυτικά και άλλα θέματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο, όπως οι επιπτώσεις της πανδημίας και η προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα σε μια μετα- covid19 εποχή, η επισιτιστική κρίση, αλλά και το πως επηρεάζεται ο κλάδος από την σύρραξη στην Ουκρανία λόγω αύξησης του κόστους πρώτων υλών, ενέργειας και καυσίμων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν άκουσε με προσοχή την ενημέρωση εκ μέρους των εκπροσώπων του κλάδου και με τη σειρά του αναφέρθηκε στις νέες κατευθυντήριες γραμμές και εν γένει στην νέα πολιτική της Ε.Ε. για θέματα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.