ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PeopleCert: Aναβάθμιση από τη Fitch και μία νέα εξαγορά

08:54 - 23 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
PeopleCert: Aναβάθμιση από τη Fitch και μία νέα εξαγορά
Σε αναβάθμιση της PeopleCert προχώρησε ο διεθνής οίκος Fitch αξιολογώντας σε υψηλότερη κατηγορία, τόσο τους τίτλους που εξέδωσε για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα όσο και την ίδια την εταιρεία. Επίσης, η PeopleCert - μετά τη μεγάλη εξαγορά της Axelos τον Ιούλιο του 2021, η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn – προχωρά στην απόκτηση των πιστοποιήσεων QAI στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.
Η Fitch αναβάθμισε τα Senior Secured Notes σε BB- από B+ και παράλληλα την εταιρεία σε B+ από B, έπειτα από τη σημαντική αύξηση του ΕΒΙΤDΑ (Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων) και του Free Cash Flow (FCF / Ελεύθερες Ταμειακές Ροές) μετά την εξαγορά της Axelos. Επιπλέον, η Fitch αναμένει ότι το FCF της εταιρείας θα παραμείνει ισχυρό τα επόμενα χρόνια.
 
Για την αναβάθμιση ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βύρων Νικολαΐδης ανέφερε:
«Η αναβάθμιση, ειδικά στην παρούσα αρνητική παγκόσμια οικονομική συγκυρία όπου οι περισσότερες αξιολογήσεις καταλήγουν σε υποβάθμιση, έχει ιδιαίτερη αξία για μας. Εργαστήκαμε σκληρά ως ομάδα για να επιτύχουμε αυτές τις επιδόσεις, ολοκληρώνοντας πολύ νωρίτερα από τον αρχικά εκτιμώμενο χρόνο τις συνέργειες της εξαγοράς της Axelos. Η αναβάθμιση της αξιολόγησης αναγνωρίζει την σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας και θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας τα επόμενα χρόνια».
 
Η νέα εξαγορά
 
Με τη νέα εξαγορά η PeopleCert – η οποία διαθέτει πιστοποιήσεις στους τομείς IT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας – επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της με παγκοσμίως αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.
 
«Η τελευταία εξαγορά των QAI πιστοποιήσεων συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στον ευρύτερο τομέα του Software Development στην παγκόσμια αγορά. Οι QAI πιστοποιήσεις ξεχωρίζουν λόγω της ποιότητάς τους, της παγκόσμιας υιοθέτησής τους και της αναγνωρισιμότητας που έχουν στον κλάδο» δήλωσε ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βύρων Νικολαΐδης.
 
Από την QAI, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Navyug Mohnot σημείωσε: «Είμαστε συνεργάτες της PeopleCert πάνω από μία δεκαετία. Η PeopleCert είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση προσώπων και ο καλύτερος θεματοφύλακας και φυσικός οίκος των πιστοποιήσεων QAI».
 
Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές της εταιρίεας:
  • Σε επίπεδο εσόδων, το πρώτο εξάμηνο του 2022 (περίπου €65 εκ.) είχε 41% αύξηση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Το περιθώριο του EBITDA (EBITDA Margin) ήταν στο 65%.  
  • Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο εξάμηνο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων. 
Η  PeopleCert
 
Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης.
 
Η PeopleCert προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στους τομείς ΙT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το ITIL® και το PRINCE2® – δύο από τα πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλαίσια που προστατεύονται από IP (IP-protected frameworks), τα οποία αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια περίοδο 30 ετών – καθώς και τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας LanguageCert®.
 
Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 87% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert.
 
Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες. Η PeopleCert έχει λάβει 50 βραβεία σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας και Αειφορίας.
 
Μετά την εξαγορά της AXELOS τον Ιούλιο του 2021, η PeopleCert εδραιώθηκε ως το πρώτο ελληνικό unicorn, που ξεκίνησε από την Ελλάδα.
 
Η  QAI
 
Το Quality Assurance Institute (QAI) ιδρύθηκε το 1980 και είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών με έδρα τις ΗΠΑ, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκπαίδευσης και λειτουργικής αριστείας των οργανισμών πληροφορικής. Τα τελευταία 40 χρόνια η QAI είναι πρωτοπόρος ηγέτης στις πιστοποιήσεις σε Business Analysis, Software Quality και Software Testing και παγκοσμίως αναγνωρισμένος συνεργάτης εταιριών τεχνολογίας.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 23 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.