ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PeopleCert: Νέες διακρίσεις για τις επιδόσεις καινοτομίας

12:43 - 13 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
PeopleCert: Νέες διακρίσεις για τις επιδόσεις καινοτομίας
Έξι βραβεία -τρία χρυσά , δύο ασημένια κι ένα χάλκινο- απέσπασε η PeopleCert για το ψηφιακό της περιβάλλον, την καινοτομία, την αριστεία και την εξυπηρέτηση, στη φετινή τελετή απονομής βραβείων IMPACT BITE Awards 2022.

Να σημειωθεί ότι η  εταιρεία που διεξάγει εκατομμύρια εξετάσεις σε όλο τον κόσμο προχώρησε τον Ιούλιο του 2021 στην εξαγορά της βρετανικής AXELOS, κίνηση για την ολοκλήρωση της οποίας έλαβε κεφάλαια που της έδωσαν αποτίμηση πάνω από 1δισ και τη θέση του πρώτου ελληνικού μονόκερου.  Τα τελευταία χρόνια, δε, διατηρεί σταθερά 40% αύξηση στα έσοδά της.   

Είναι χαρακτηριστικό, ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία η PeopleCert:

  • Σε επίπεδο εσόδων, το πρώτο εξάμηνο του 2022 (περίπου €65 εκ.) είχε 41% αύξηση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Το περιθώριο του EBITDA (EBITDA Margin) ήταν στο 65%.  

  • Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο εξάμηνο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων. 

Οι πυλώνες

Για την ευρύτερη, δε,  στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας κ. Βύρων Νικολαΐδης σε συνάντηση με τα ΜΜΕ το περασμένο καλοκαίρι είχε αναφέρει  ότι βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • §  Διατήρηση μεγάλων ρυθμών ανάπτυξης (growth) και κερδοφορίας: Συνεχίζοντας με ρυθμό ανάπτυξης 40% στοχεύουμε σε ενίσχυση του δικτύου μας με στρατηγικές συνεργασίες, εξαγορά εταιρειών, είσοδο σε νέες αγορές αλλά και αυτοματοποίηση και αποδοτική λειτουργία των operations μας.
  • §  Ανάπτυξη και ενίσχυση όλων των  προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία, ώστε να απαντούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες. Διεξαγωγή απρόσκοπτων εξετάσεων παγκοσμίως και υιοθέτηση modules που σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όπως πχ το sustainability. 
  • §  Ψηφιακός μετασχηματισμός. Με βασικό κανάλι προώθησης και διακίνησης προϊόντων το ψηφιακό, δημιουργούμε ένα σύγχρονο technology hub στην Ελλάδα με ΙΤ professionals και experts
  • §  Έμφαση στους ανθρώπους μας. Οι 1000+ εργαζόμενοι είναι η πιο  σημαντική μας επένδυση και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξή τους σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους.

Ο Όμιλος

Σήμερα ο Όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως στη διαχείριση έργου (PRINCE2) καθώς και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL) και διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες αξιολογώντας επαγγελματικές και γλωσσικές δεξιότητες .

Οι νέες βραβεύσεις 

Υπενθυμίζεται ότι η  BITE Awards είναι ο πιο σημαντικός θεσμός βράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, που διοργανώνει η Boussias Communications, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Φέτος  βραβεύτηκαν τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά. στην ιστορία του θεσμού τα 350 έργα.  

Στην PeopleCert απονεμήθηκαν ειδικότερα έξι βραβεία  στις παρακάτω κατηγορίες : Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών, Απασχόληση, Εκπαίδευση, Inclusion & Diversity, Απασχόληση, Εκπαίδευση, Big Data και Αναβάθμιση Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα σε αναβάθμιση της PeopleCert προχώρησε ο διεθνής οίκος Fitch αξιολογώντας σε υψηλόερη κατηγορία, τόσο τους τίτλους που εξέδωσε για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα όσο και την ίδια την εταιρεία. Επίσης, η PeopleCert - μετά τη μεγάλη εξαγορά της Axelos τον Ιούλιο του 2021, η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn – προχωρά στην απόκτηση των πιστοποιήσεων QAI στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing. Η Fitch αναβάθμισε τα Senior Secured Notes σε BB- από B+ και παράλληλα την εταιρεία σε B+ από B, έπειτα από τη σημαντική αύξηση του ΕΒΙΤDΑ (Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων) και του Free Cash Flow (FCF / Ελεύθερες Ταμειακές Ροές) μετά την εξαγορά της Axelos. 

Επιπλέον, η Fitch αναμένει ότι το FCF της εταιρείας θα παραμείνει ισχυρό τα επόμενα χρόνια.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.