ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασούτης: Η μείωση του ενεργειακού κόστους πρέπει να έρθει άμεσα

15:53 - 19 Ιαν 2023 | Επιχειρήσεις
Μασούτης: Η μείωση του ενεργειακού κόστους πρέπει να έρθει άμεσα
Για το ενεργειακό κόστος και τη σημαντικότητα της άμεσης μείωσης του για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, έκανε δήλωση σήμερα (19/1) ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μασούτης δήλωσε ότι η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι: 

«Ύψιστη προτεραιότητα που πρέπει να γίνει πραγματικότητα χωρίς καθυστέρηση», ενώ έκανε λόγο για «την τάχιστη αποτύπωση της μείωσης του ενεργειακού κόστους (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο) στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων». 

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι: «Η χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς επίκειται η έναρξη της χειμερινής περιόδου και η επικράτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών, που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι ενεργειακές ανάγκες για το σύνολο της κοινωνίας και βέβαια για τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα ο κ. Μασούτης υπογράμμισε πως σε αυτό το πλαίσιο «η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ζητά να συρρικνωθεί το κόστος της ενέργειας σε επίπεδο ανάλογο αυτού που καταγράφεται στις διεθνείς και εγχώριες τιμές του, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις και να επικεντρωθούν στις αναπτυξιακές και επενδυτικές τους προοπτικές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.