ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Freedom Finance: Διαθέτει στην ελληνική αγορά νέα υπηρεσία νεοεισηγμένων μετοχών

18:21 - 13 Φεβ 2023 | Επιχειρήσεις
Freedom Finance: Διαθέτει στην ελληνική αγορά νέα υπηρεσία νεοεισηγμένων μετοχών
Η Freedom Finance Europe ανακοινώνει ένα νέο επενδυτικό εργαλείο: αγοραπωλησίες νεοεισηγμένων μετοχών πριν από τη διάθεσή τους στην αγορά, την πρώτη ημέρα έναρξης της δημόσιας διαπραγμάτευσης.

Οι χρήστες της πλατφόρμας συναλλαγών Freedom24 θα μπορούν να εκτελούν συναλλαγές στις ενδεικτικές τιμές αγοράς και πώλησης μερικές ώρες πριν από το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, υποβάλλοντας εντολές συναλλαγών με όριο (limit).

Με τη νέα υπηρεσία, οι επενδυτές θα μπορούν επίσης να ανοίγουν ακόμα και θέσεις short σε μετοχές πριν από το άνοιγμα της αγοράς. Την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης, θα απαιτείται 100% εξασφάλιση (margin collateral) και στη
συνέχεια θα προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο μεταβλητότητας.

Ένας ειδικός διαπραγματευτής (market maker) θα είναι πάντοτε παρών για τις συναλλαγές παρέχοντας τιμές και ρευστότητα για την ομαλή διεκπεραίωση των εντολών.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας καινοτόμα και σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία, όπως και τη συγκεκριμένη δυνατότητα που θα διευρύνει σημαντικά τις επενδυτικές τους επιλογές και θα τους δώσει την ευκαιρία
να αξιοποιήσουν ένα τρομερά ενδιαφέρον σημείο της εισαγωγής και διαπραγμάτευσης μετοχών στο χρηματιστήριο», δήλωσε ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα.

Μία από τις κύριες διαφορές της νέας υπηρεσίας είναι ότι οι μετοχές που αγοράζονται πριν από το άνοιγμα της αγοράς δεν υπόκεινται σε περίοδο κλειδώματος (lock-up) και μπορούν να πωληθούν ανά πάσα στιγμή πριν ή μετά την έναρξη της δημόσιας διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, είναι δυνατό το shorting μετοχών πριν από τη διάθεσή τους στην αγορά σε περίπτωση που, για παράδειγμα, η ενδεικτική τιμή των μετοχών υπερβαίνει σημαντικά την εύλογη αξία της. Τέλος, δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό συμμετοχής για τη νέα υπηρεσία, ενώ μπορούν να αγοραστούν μετοχές έναντι οποιουδήποτε ποσού πριν από τη διάθεση στην αγορά.

Οι συναλλαγές σε μετοχές πριν από τη διάθεση τους στην αγορά υπόκεινται στις ίδιες ακριβώς χρεώσεις όπως και για μια κανονική χρηματιστηριακή συναλλαγή, ανάλογα με το πλάνο προμηθειών του κάθε επενδυτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.