ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» στη συμφωνία MIG-Strix για την Attica Group Κύριο

21:24 - 03 Μαρ 2023 | Επιχειρήσεις
«Πράσινο φως» στη συμφωνία MIG-Strix για την Attica Group
Εγκρίθηκε με ποσοστό άνω του 85% από τη σημερινή (3/3) τρίτη επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group η συμφωνία ανταλλαγής δανείων, ύψους περίπου 440 εκατ. ευρώ, που κατέχει η STRIX Holdings με τις μετοχές στη θυγατρική της MIG, Attica Group. Σημειώνεται ότι η MIG κατέχει το 79,38% της ακτοπλοϊκής.

Πριν δοθεί το «πράσινο φως», ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, η ομάδα του οποίου ελέγχει το 12,9% της MIG, αποχώρησε από τη ΓΣ αφού πρώτα παρουσίασε τις θέσεις του, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του για την επίμαχη συμφωνία. Μετά από την αποχώρηση του κ. Ηλιόπουλου η ΓΣ συνέχισε τις εργασίες της με ποσοστό απαρτίας 47,58% και ενέκρινε την ανταλλαγή χρεών.

Πριν αποχωρήσει, ο κ. Ηλιόπουλος ανέγνωσε μια δήλωση η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα, ιδιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με πολλά ερωτηματικά. ενώ για οποιονδήποτε άλλο στη ναυτιλία δεν δίνουν σταγόνα. Αν παρθεί απόφαση (είναι) παράνομη και άδικη, αν τηρηθεί η νομιμότητα θα υπάρξει αναβολή. Επειδή ασχολούμαι με την ουσία και έχω άλλα σήμερα θέματα ουσίας, αποχωρώ από αυτή τη ΓΣ. Είμαι παρών, θα δίνω το «παρών» όταν υπάρχει ουσία».

Οι μέτοχοι ενέκριναν (υπέρ 85,26%, κατά 14,74%) το βασικό θέμα της ΓΣ, ήτοι τη διάθεση της συμμετοχής της MIG στη θυγατρική Attica Group προς τη «STRIX Holdings L.P.», με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση ομολογιακών δανείων 443,8 εκατ. ευρώ.

Προηγουμένως είχαν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα της πλευράς Ηλιόπουλου για τη Marfin Investment Group. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υποβολής των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, για να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της ΓΣ, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:40 - 03 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.