ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» στους επαγγελματίες εστίασης για το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου Κύριο

08:03 - 11 Απρ 2023 | Επιχειρήσεις
«Καμπανάκι» στους επαγγελματίες εστίασης για το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου
Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι επαγγελματίες στο χώρο εστίασης, οι οποίοι καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο και καταβάλουν ετησίως το αντίστοιχο τέλος (τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου) στο δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, οι επιχειρηματίες πρέπει να καταβάλουν το 50% του τέλους μέχρι το τέλος του Απριλίου, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Έχει διαπιστωθεί πως η ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα είναι ελλιπής και οι επιχειρηματίες καλούνται να σημειώσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Απριλίου και δεν υπάρχει παράταση, Είναι σαφές ότι μετά από αυτή την ημερομηνία η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου θα θεωρείται "άνευ αδείας" και θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

Επισημαίνεται πως μετά το πέρας της άνωθεν προθεσμίας, η καταβολή του τέλους θα θεωρείται εκπρόθεσμη και το αντίστοιχο πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο ισούται με το τέλος. Οι επιχειρηματίες δηλαδή θα το πληρώσουν διπλό και γι’ αυτό πρέπει να δρομολογήσουν την εμπρόθεσμη πληρωμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.