ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Currys: Αρχές Απριλίου η μεταβίβαση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ Κύριο

12:08 - 08 Μαρ 2024 | Επιχειρήσεις
Currys: Αρχές Απριλίου η μεταβίβαση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ
Η ΔΕΗ Α.Ε. («ΔΕΗ»), σε συνέχεια της από 3.11.2023 ανακοίνωσής της, ανακοινώνει ότι η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε στις 5.3.2024 τη συμφωνία της ΔΕΗ με την Currysplc για την εξαγορά της Κωτσόβολος (Dixons South- EastEurope).

«Η έγκριση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο μισό του Απριλίου και θα συμβάλει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών ανακοίνωσε ότι αναμένει να λάβει περίπου 156 εκατομμύρια λίρες «καθαρά» από τη συμφωνία και να χρησιμοποιήσει τα μετρητά για την αποπληρωμή χρέους.

Να σημειωθεί πως, η Currys τον Φεβρουάριο απέρριψε προσφορά ύψους 757 εκατ. λιρών από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliott Advisors, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση από τον κινεζικό κολοσσό JD.com, ο οποίος έχει επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της ελληνικής αλυσίδας, σύμφωνα με το Retuers..

Τέλος, η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ορίσει την 16η Μαρτίου και την 18η Μαρτίου ως προθεσμίες για την Elliott και την JD.com, αντίστοιχα, για την υποβολή οριστικής προσφοράς για την Currys.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 08 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.