ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογράφεται η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο-Κατασκευαστής η Mytilineos Κύριο

08:07 - 30 Μαρ 2022 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Υπογράφεται η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο-Κατασκευαστής η Mytilineos
Εκτός απροόπτου, σήμερα το μεσημέρι θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ του Δημοσίου και της ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην κόκκινη κάρτα, που είχε σηκώσει πριν από τρία χρόνια, η Κομισιόν για την επένδυση της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ. Αφότου η σύμβαση κυρωθεί από τη Βουλή-διαδικασία που αναμένεται το προσεχές διάστημα- ο ανάδοχος, δηλαδή οι εταιρίες Goldair-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες.

Η κοινοπραξία προβλέπεται ότι θα κατασκευάσει, σε διαφορετικές φάσεις, 210.000 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων αποθηκών, 250.000 παλετοθέσεις, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά σε έκταση 588 στρεμμάτων. Την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου, που αντιστοιχεί σε συμβατική αξία 109 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η Mytilineos.

Το έργο θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον χάρτη των logistics, με κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας ακινήτων να είναι ο κατακερματισμός και η έλλειψη ποιοτικών χώρων. Η προσδοκώμενη έναρξη κατασκευής του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός κεφαλαίου περίπου μισού αιώνα. Το εγχείρημα της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο χρονολογείται από το 1970 οπότε ξεκίνησαν οι πρώτες απαλλοτριώσεις.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 30 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.