ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαίσιο: Νέο Δ.Σ. και καινούριες επενδύσεις στα logistics

08:54 - 09 Ιουν 2021 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Πλαίσιο: Νέο Δ.Σ. και καινούριες επενδύσεις στα logistics
Αποφάσεις για αλλαγές στη διοίκηση της Πλαίσιο Computers αποφάσισε η χτεσινή Γενική Συνέλευση με βάση και τους νέους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης όπως έχουν τεθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη νέα νομοθεσία.

Έτσι ο ιδρυτής Γεώργιος Γεράρδος αναλαμβάνει εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου, ο Κωνσταντίνος Γεράρδος διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο ρόλος του αντιπροέδρου ανατέθηκε στον Απόστολο Ταμβακάκη.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Πλαίσιο μπαίνουν και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. Αλέξης Πιλάβιος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, πρώην πρόεδρος της Attica Bank και ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Κώστας Μητρόπουλος.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθες η εταιρεία θα προβεί σε μια νέα επένδυση 2,9 εκατ. ευρώ για να  ενισχύσει τις υποδομές  αποθήκευσης που διαθέτει στη Μαγούλα Αττικής. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι ήδη υπάρχει υπογεγραμμένο προσύμφωνο με την εταιρεία Ακρίτας, βάσει του οποίου θα παραχωρηθεί στην Πλαίσιο οικόπεδο 16 στρεμμάτων και στεγασμένος χώρος ακινήτου 6.350 τ.μ.. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ έχει ήδη προχωρήσει η εκμίσθωση και η χρήση του ακινήτου από την Πλαίσιο.

Έτσι, η Πλαίσιο θα φθάσει να έχει ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40.000 τ.μ. σε εκτάσεις 74 στρεμμάτων, ενώ οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται πλέον στα 50.000 τ.μ. σε εκτάσεις 100 στρεμμάτων.

Σε σχέση με την ανάπτυξη δικτύου όπως ανέφερε ο Κώστας Γεράρδος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο κατέγραψε προβληματισμό σε σχέση με την περεταίρω επέκταση: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε μετά την πανδημία και τις νέες συνήθειες των καταναλωτών, ποια είναι η αποστολή των φυσικών καταστημάτων από εδώ και πέρα. Οι επενδύσεις πρέπει να κατευθυνθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στο last mile delivery. Κυρίως όμως, πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός, ότι το μέλλον του φυσικού καταστήματος βασίζεται στην εξατομικευμένη εμπειρία του καταναλωτή» ανέφερε.

Αναφορικά με τις επιδόσεις μέσα στην πανδημία , παρά το lockdown, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11,8%, λόγω της εκτόξευσης των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Αναφορικά με την πορεία του 2021 ο Κων/νος Γεράρδος σημείωσε ότι και το πρώτο 3μηνο και το πεντάμηνο του 2021 πάει πολύ καλά, με τις πωλήσεις περίπου στα επίπεδα του 2020.

Αναλυτικά το 2020,η Πλαίσιο είχει πωλήσεις 355 εκατ. ευρώ έναντι 317 εκατ. ευρώ το 2019, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση πωλήσεων από το 2007! Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 20% στα 3,6 εκατ. ευρώ, τα EBITDA διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 13 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 59,7% στα 3,1 εκατ. ευρώ.

Η ταμιακή ρευστότητα αυξήθηκε κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ στα 58,5 εκατ. ευρώ (το μεγαλύτερο ταμείο που είχε ποτέ η εταιρεία), τα καθαρά ταμιακά διαθέσιμα μετά το δανεισμό στα 40 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνονται στα 95,7 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι θα λάβουν 5 λεπτά μέρισμα έναντι 2 για τη χρήση του 2019 και η αποκοπή του δικαιώματος θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

Σημαντική είναι και η παρουσία στον κλάδο των λευκών συσκευών όπου η εταιρία είχε άνοδο πωλήσεων κατά 80% στο 2ο εξάμηνο του 2020, με το κατάστημα στην Πέτρου Ράλλη στο Ρέντη να είναι κυρίαρχο. «Οι λευκές συσκευές πάνε εξαιρετικά, με ένα πολύ μικρό δίκτυο. Ο κόσμος αγοράζει ακόμη και πολύ μεγάλες συσκευές online», επισήμανε ο Γ. Γεράρδος. Ο κλάδος των λευκών συσκευών συνεισέφερε 24,5 εκατ. ευρώ στις πωλήσεις του 2020.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.