ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MLS Πληροφορική: Το αδιέξοδο και η σημερινή συνέλευση των ομολογιούχων Κύριο

08:01 - 04 Απρ 2022 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
MLS Πληροφορική: Το αδιέξοδο και η σημερινή συνέλευση των ομολογιούχων
Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η MLS που δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τη σύμφωνη γνώμη του 20% των πιστωτών της προκειμένου να κερδίσει την ολιγόμηνη προστασία από τους πιστωτές που απέκτησε η Βαρβαρέσος. Γίνονται βέβαια κάποιες προσπάθειες διάσωσης της εταιρείας, ωστόσο οι οικονομικές επιδόσεις της MLS είναι απελπιστικές και ο χρόνος λειτουργεί εναντίον της, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους μετόχους και τους ομολογιούχους της.

Όλα δείχνουν ότι εάν δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής ακριβώς 3 χρόνια μετά τη κατάρρευσή της η εταιρία κινδυνεύει με τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Να σημειώσουμε ότι η μετοχή έχει σταματήσει να διαπραγματεύεται από τις 13 Μαϊου 2020.

Για σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνέλευση των ομολογιούχων  όπου δεν  θα υπάρξει απαρτία, οπότε το σχέδιο μετά είναι να ζητηθεί με δικαστική εντολή αλλαγή των όρων των ομολόγων (του MLS3 αρχικά, για τα άλλα βλέπουμε) με την αιτιολογία ότι είναι καταχρηστικοί σε σχέση με το ζήτημα της επίτευξης απαρτίας, ώστε στη συνέχεια να καταστεί δυνατή μέσω των ομολογιούχων η τροποποίηση ή καταγγελία του ομολογιακού.  Η επαναληπτική συνέλευση έχει προγραμματισθεί  για την ερχόμενη Δευτέρα 11η Απριλίου 2022,  και ώρα 13:00 το μεσημέρι.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.