ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακή επιδείνωση στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Ιούλιο

17:26 - 03 Αυγ 2022 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Οριακή επιδείνωση στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Ιούλιο
Οριακή επιδείνωση παρουσιάζει ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού στην ελληνική αγορά τον Ιούλιο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα στις 95,3 μονάδες, από 96,6 μονάδες τον Ιούνιο. Διαμορφώθηκε, πάντως, σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021, όταν κινούνταν στις 86,5 μονάδες.

Σύμφωνα με την έκθεση Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Ιούλιο, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου υποχωρούν ελαφρά και ισοσκελίζονται (από τις +20 το σχετικό ισοζύγιο).

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση εξασθένησαν κατά 9 μονάδες και διαμορφώθηκαν στις +27 μονάδες τον Ιούλιο.

Αντίθετα, οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης στις επιχειρήσεις του τομέα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενισχύθηκαν αισθητά και διαμορφώθηκαν στις +18 μονάδες.

Παράλληλα, οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση στον κλάδο Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού βελτιώθηκαν αισθητά και από τις +36 μονάδες τον Ιούνιο, διαμορφώθηκαν στις +55 μονάδες τον Ιούλιο. Ταυτόχρονα, διατηρήθηκαν χαμηλά οι πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές, στις +9 μονάδες (από +14 μονάδες τον Ιούνιο).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, το 36% των επιχειρήσεων του κλάδου δηλώνει εκ νέου απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 5% των εταιρειών να αναφέρεται σε ανεπάρκεια εργατικού δυναμικού, το 18% σε ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης, το 18% (από 29%) σε χαμηλή ζήτηση, ενώ το 14% (από μόλις 4%) επισημαίνει παράγοντες σχετικούς με τις τρέχουσες εξελίξεις ως βασικό πρόσκομμα στη λειτουργία της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.