ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «απορρόφηση» της Inform Π. Λύκος και το dual listing Κύριο

07:55 - 24 Οκτ 2022 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Η «απορρόφηση» της Inform Π. Λύκος και το dual listing
Στην εξασφάλιση σημαντικών πλεονεκτημάτων και τη δημιουργία διευρυμένων προοπτικών ανάπτυξης στοχεύει η ελληνική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία, Inform Π. Λύκος, μετά τη διασυνοριακή συγχώνευση δι’ απορρόφησης με τη μητρική Austriacard Holdings, αλλά και με την παράλληλη διαπραγμάτευση (dual listing) του ομίλου που θα προκύψει ως ενοποιημένο σχήμα στα χρηματιστήρια της Ελλάδας και της Αυστρίας.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2023. Οι μέτοχοι της Inform Π. Λύκος προτείνεται να ανταλλάξουν 4,57104863077406 μετοχές με μία μετοχή της Austriacard Holdings, ωστόσο υπάρχει η εκκρεμότητα της αποτίμησης από εξειδικευμένο οίκο, διαδικασία που θα γίνει στην Αυστρία με θεσμικό πλαίσιο πολύ πιο αυστηρό από το αντίστοιχο ελληνικό. Η ανταλλαγή των μετοχών θα γίνει υπό την επιφύλαξη της λήψης γνώμης ως προς το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής από τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και της έγκρισης της εν λόγω σχέσης ανταλλαγής από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Μέσα από την «απορρόφησή» της, η Inform Π. Λύκος αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες μεγαλύτερες αγορές εκτός των Βαλκανίων. Πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως μέσα από τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου σχήματος και διαπραγματευόμενες σε δύο χρηματιστηριακές αγορές, Austriacard και Inform θα έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων.

Πολλαπλά οφέλη

Η διασυνοριακή συγχώνευση και η παράλληλη εισαγωγή του νέου σχήματος στα χρηματιστήρια Αθηνών και Βιέννης προβλέπεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τις δύο εταιρείες. Αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση του προφίλ του ομίλου με μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και εμβέλεια προϊόντων, ευρύτερες ευκαιρίες cross selling και αυξημένες οικονομίες κλίμακας. Οι περισσότεροι από 1.400 εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στον όμιλο θα επωφεληθούν από ένα διεθνές, άρρηκτα δεμένο περιβάλλον εργασίας, το οποίο θα τονώσει την ανταλλαγή γνώσης, θα αυξήσει την τεχνογνωσία, θα προσφέρει διεθνείς ευκαιρίες ανάπτυξης και θα επιταχύνει την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο ομίλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση αναμένεται ότι θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου Information Management, στον οποίο δραστηριοποιείται σήμερα η Inform Holdings, η οποία το 2021 σε ενοποιημένο επίπεδο κατέγραψε κύκλο εργασιών 75 εκατ. ευρώ, EBITDA 6,8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 0,5 εκατ. ευρώ, προσδίδοντάς της τη δυνατότητα περαιτέρω πρόσβασης σε διεθνή χρηματοδότηση, καθώς και ευκαιρίες προώθησης των λύσεων που έχει ήδη αναπτύξει, σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές στις οποίες η Austriacard Holdings ήδη δραστηριοποιείται.

Περαιτέρω, η Austriacard Holdings, ως ένας ταχύτατα και δυναμικά αναπτυσσόμενος οργανισμός με διεθνή παρουσία, με ενοποιημένα μεγέθη το 2021, κύκλο εργασιών 178 εκατ. ευρώ, EBITDA 26,8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 10 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αποκτήσει ευχερέστερη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την πρόσβασή της σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος αυξημένης διαφάνειας και προβολής που επιτάσσει η παρουσία της σε δύο ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κατά τον τρόπο αυτό, αναμένεται να διευκολυνθεί η εδραίωση των επιτευγμάτων των συγχωνευόμενων εταιρειών και να βελτιωθούν οι αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές τους σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχοντας έτσι στον όμιλο διευρυμένες προοπτικές ανάπτυξης σε σχέση με τις αυτόνομες προοπτικές κάθε μετασχηματιζόμενης εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Austriacard Holdings είναι αυστριακός όμιλος υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security. Έχει πολύ ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Τουρκία, με επτά παραγωγικές εγκαταστάσεις και επτά κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και δύο επιπλέον κέντρα προσωποποίησης στη Νότια Αμερική και στις ΗΠΑ. Η θυγατρική, Inform Π. Λύκος, κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη των πωλήσεων (+37,7%) και της λειτουργικής κερδοφορίας (+84,9%) το α’ εξάμηνο του 2022, αποδιδόμενη σε σημαντικό έργο εντύπων ασφαλείας και τις παρεχόμενες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 12:18 - 24 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.