ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα Κύριο

09:00 - 23 Ιαν 2023 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα
Ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την καινοτομία, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και την εθνική και τοπική οικονομία.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Inside Information Magazine - Δεκέμβριος 2022

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μία σύγχρονη, πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία, που επενδύει με συνέπεια στη βιώσιμη ανάπτυξη με κάθε της δραστηριότητα και συνεισφέρει στην εθνική και τοπική οικονομία.

Με 23,7% μερίδιο αγοράς στο κύριο brand της, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της. Μία πρωτιά που επιβραβεύει την ευρύτερη φιλοσοφία της, η οποία έχει στο επίκεντρό της την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας σε βιώσιμες συσκευασίες, με σεβασμό και υπευθυνότητα προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ υλοποιεί διαχρονικά σημαντικές πρωτοβουλίες με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης και υπευθυνότητας. Με στόχο να δημιουργήσει αξία για την κοινωνία, κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, η εταιρεία συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη συλλογική εθνική προσπάθεια ενίσχυσης των δομών της χώρας με νοσοκομειακό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης συγκυρίας, ενώ συμμετείχε ενεργά στην ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία με την έμπρακτη στήριξή της στην επανεκκίνηση του κρίσιμου κλάδου του τουρισμού.

Σήμερα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει το έργο της κοινωνικής προσφοράς, αντιλαμβανόμενη την αξία του νερού ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής. Συνεργάζεται με πολλούς φορείς και στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως το project «Street Work» και «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων, αλλά και το έργο φορέων που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ στέκεται σταθερά δίπλα σε όλες τις κοινότητες σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων σε κάθε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλα, με πίστη στην αρχή της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να υλοποιεί μια «πράσινη» στρατηγική την οποία ακολουθεί στο σύνολο των λειτουργιών και δραστηριοτήτων της με στόχο τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CΟ2. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας GO GREEN, πρώτη στον κλάδο της λάνσαρε νέα σειρά εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET), τη ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN. Η μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της και η χρήση κατά 30% ανακυκλωμένου υλικού (rPET), δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και 5 χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, έχει δεσμευτεί ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο υλικό (r-PET). Με τις βιώσιμες συσκευασίες των προϊόντων που προσφέρει στους καταναλωτές, τους δίνει τη δυνατότητα να συμβάλουν και οι ίδιοι στο τρίπτυχο reuse – reduce – recycle για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN 210x297 scaled

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναπτύσσεται με υπευθυνότητα προς την κοινωνία και το περιβάλλον, δημιουργώντας αξία για τους καταναλωτές, τους προμηθευτές, τους πελάτες, τους μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό της, παραμένοντας πιστή στις δεσμεύσεις και την εταιρική της ταυτότητα

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που διαθέτει πιστοποίηση για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων-Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD), ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας των προϊόντων της. Αναγνωρίζει, επίσης, τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη διαλογή των απορριμμάτων και την ανακύκλωσή τους, στηρίζοντας τα προγράμματα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει τη στρατηγική υλοποίηση του τριετούς επενδυτικού της πλάνου ύψους 25 εκατ. Ευρώ, με σταθερό στόχο να πρωτοπορεί στον κλάδο της και με το βλέμμα στραμμένο προς στο μέλλον. Η αναπτυξιακή της πορεία περιλαμβάνει την εξαγορά της πηγής και της μονάδας παραγωγής της Ζήρεια ΕΠΕ στην Κυλλήνη Στυμφαλίας στην Κορινθία, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της συνολικά με την αγορά νέων μηχανημάτων, τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων. Με έμφαση την καινοτομία, εγκατέστησε τη γραμμή παραγωγής φιάλης PET ΖΑΓΟΡΙ, τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μονάδα στην Ευρώπη με δυνατότητα εμφιάλωσης 81.000 φιαλών την ώρα, που αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και ενεργειακά φιλικό προς το περιβάλλον στην παγκόσμια βιομηχανία εμφιάλωσης νερού. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της νέας γραμμής παραγωγής CANS, με αφορμή το λανσάρισμα του ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling και ΖΑΓΟΡΙ Sparkling με Φυσικά Αρώματα σε συσκευασία αλουμινίου. Με σταθερό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, δημιούργησε δίκτυο σταθμών αποθήκευσης και διανομής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της logistics.

Θέτοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, ενισχύει μεθοδικά και σταθερά τον εξωστρεφή της προσανατολισμό με διεθνείς συνεργασίες κομβικής σημασίας, όπως αυτή με τη γαλλική DANONE WATERS για την αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και μάρκετινγκ των κορυφαίων διεθνώς Evian και Ferrarelle στην Ελλάδα. Επιπλέον, προχώρησε στην επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας της με την Green Cola Hellas Α.Ε., με στόχο να αναπτύξουν από κοινού την πορεία τους στη διεθνή αγορά, συστήνοντας την Green Beverages με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας τους στις αγορές δραστηριοποίησης του εξωτερικού, αλλά και την κοινή είσοδο σε νέες αγορές.

Με επίκεντρο και την εξέλιξη και την καινοτομία, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να αναπτύσσεται παραμένοντας ένας υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, με σταθερή δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξή της στο παρόν και το μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 23 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.