ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σειρά επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξετάζει η ADQ

17:05 - 29 Νοε 2022 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σειρά επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξετάζει η ADQ
Εξετάζεται σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα από την ADQ, το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που χθες (28/11) ανακοίνωσε επένδυση 4 δισ. ευρώ στην Blueground, αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της ADQ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη τον περασμένο Μάρτιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ADQ μέσω του steering committee όπου εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ Χάρης Λαμπρόπουλος, «εξετάζει σειρά σημαντικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα» όπως σημειώνει ο υφυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τον προηγούμενο Μάιο υπογράψαμε μέσω της HDBI - ΕΑΤΕ διμερή συμφωνία με την ADQ, για να επενδύσουν 4 δισ. ευρώ στη χώρα. Χθες η ADQ επένδυσε στην Blueground. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΕΑΤΕ για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας» ανέφερε σε tweet του.

{https://twitter.com/yannistsakiris1/status/1597505924876603392}

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 29 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.