ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs επενδύει €150-200 εκατ. σε τρία ελληνικά ξενοδοχεία Κύριο

22:29 - 03 Απρ 2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η Goldman Sachs επενδύει €150-200 εκατ. σε τρία ελληνικά ξενοδοχεία
Η Goldman Sachs σχεδιάζει να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ελληνικά ξενοδοχεία και στοχεύει να αγοράσει περισσότερα ακίνητα. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει ότι ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός επενδύει μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ (163 έως 217 εκατ. δολάρια) σε τρία παραθαλάσσια θέρετρα στη βόρεια Χαλκιδική.

Ανώνυμες πηγές είπαν στην WSJ ότι η Goldman αγόρασε τα ξενοδοχεία τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα σχεδιάζει να τα ανακαινίσει. Σε παλαιότερο δημοσίευμα, η Capital Quest ανέφερε ότι η Goldman σχεδίαζε να επενδύσει σε ξενοδοχεία ως μέρος μιας προσπάθειας να αξιοποιήσει την ακμάζουσα ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την WSJ, η Goldman αναζητούσε περισσότερα ακίνητα στην Ελλάδα και αλλού στην Ευρώπη με σκοπό να τα διαχειρίζεται πιθανώς με ένα μόνο εμπορικό σήμα. Η επένδυση της Goldman στην Ελλάδα σηματοδοτεί ένα συμβολικό σημείο στη συνεχιζόμενη έξοδο της χώρας από μια τεράστια ύφεση μετά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κραχ, με αρκετές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας να αποθαρρύνουν τους παγκόσμιους επενδυτές. Η έλευση μιας δεξιάς κυβέρνησης φαίνεται ότι έφερε περισσότερες ιδιωτικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενισχύοντας τον τουριστικό τομέα της, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η χώρα εκτιμάται ότι είχε ρεκόρ αφίξεων κατά τη διάρκεια της περσινής τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Η επένδυση της Goldman Sachs έρχεται επίσης καθώς οι νέοι αντίθετοι «άνεμοι» συγκλονίζουν τις τράπεζες και ειδικότερα τον τομέα των ακινήτων. Τα εμπορικά ακίνητα έρχονται αντιμέτωπα με μία πιθανή κρίση, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια «ανεβάζουν» το risk premium για ομόλογα που συνδέονται με τον κλάδο.

Πηγές της WSJ είπαν ακόμη ότι τα ακίνητα της Goldman θα διοικούνται από το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, το οποίο αναζητά σταθερές πηγές εσόδων πέραν του ασταθούς χρηματοπιστωτικού τομέα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:39 - 03 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.