ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιβλιοπαρουσιάσεις ΕΚΟΜΕ «ΠροiDeaσμοί»

19:25 - 18 Νοε 2021 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις ΕΚΟΜΕ «ΠροiDeaσμοί»
Το ΕΚΟΜΕ εγκαινιάζει τους κύκλους βιβλιοπαρουσιάσεων «ΠροiDeaσμοί», με το βιβλίο του Νικολάου Αλέτρα «Streaming και Ψηφιακή Διανομή» (εκδ. Αιγόκερως, 2021), σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 18.00.

Το βιβλίο εξετάζει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων η πρωτοκαθεδρία της ψηφιακής διανομής και προβολής μέσα από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, καθώς και η συγκρότηση του πολύπλοκου αλλά και ανεξερεύνητου οικοσυστήματος των Over the Τop (OTT) υπηρεσιών. Η καινοφανής αυτή πρακτική για την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία φαίνεται να ανατρέπει τις παραδοσιακές μεθόδους διανομής κι εκμετάλλευσης. Το βιβλίο διερευνά τις νέες συνθήκες που αναδύονται σε επίπεδο παραγωγής, τεχνολογίας, αγοράς, κουλτούρας και ιδεολογίας. Ο συγγραφέας, εκτός από την ανάλυση της νέας πραγματικότητας που δημιουργούν οι ψηφιακές πλατφόρμες,  προτείνει νέα μοντέλα χρηματοδότησης και ψηφιακής διανομής της ανεξάρτητης κινηματογραφικής παραγωγής.  

Στην παρουσίαση συνομιλούν οι: 

  • Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΟΜΕ  
  • Γιάννης Σολδάτος, Ιδρυτής Εκδόσεων Αιγόκερως, Ιστορικός Κινηματογράφου 
  • Γιάννης Ζουμπουλάκης, Δημοσιογράφος, Κριτικός Κινηματογράφου 
  • Άννα Κασιμάτη,  ΕΚΚ, Υπεύθυνη Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA Ελλάδας 
  • Χρήστος Μήτσης, Κριτικός Κινηματογράφου, «Αθηνόραμα» 
  • Δάφνη Μπεχτσή, Ιδρύτρια & CEO, CINOBO 
  • Πρόδρομος Τσιαβός, Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Ίδρυμα Ωνάση. 
  •  

Στη συζήτηση θα παρέμβει με σχολιασμό του για το βιβλίο ο συγγραφέας Νικόλαος Αλέτρας (Τμήμα Κινηματογράφου, ΑΠΘ). Συντονίζει η Βασιλική Διαγουμά, επικεφαλής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΟΜΕ. 

Ακολουθήστε τον εξής σύνδεσμο για εγγραφή  https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_1bUNg7LdSoyqsKqG8m26Lw

Η σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων «ΠροiDeaσμοί» εντάσσεται στην προσπάθεια του ΕΚΟΜΕ να διευρύνει τον δημιουργικό διάλογο γύρω από τα κύρια πεδία δραστηριότητάς του: την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού κλάδου στη χώρα, τη διάσωση και προβολή της οπτικοακουστικής κληρονομιάς δια μέσου της ψηφιοποίησης, την προαγωγή της Παιδείας στα Μέσα και την Πληροφορία, αλλά και συνολικά τη μέριμνα για τα οπτικοακουστικά μέσα και την επικοινωνία.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.