ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγνατία: Δικαστικό «μπλόκο» στην παραχώρηση

17:48 - 29 Δεκ 2020 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εγνατία: Δικαστικό «μπλόκο» στην παραχώρηση
«Παγώνει» η υπόθεση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε «φρένο» στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές που είχαν καταθέσει οι κοινοπραξίες Ελλάκτωρ - Roadis και Mυτιληναίος - Vinci.

Οι δύο τελευταίες ζητούσαν να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου, επικαλούμενες, μεταξύ άλλων, και το γεγονός πως η καραντίνα δυσκολεύει τις διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Δεκεμβρίου η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects είχε καταθέσει τη μοναδική προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της.

Πρόκειται για επένδυση που μπορεί να φτάσει και το 1,3 – 1,5 δισ. ευρώ αφού ο πλειοδότης θα πληρώσει τόσο ένα δικαίωμα παραχώρησης (αρχική προσφορά και ετήσια αμοιβή) στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα χρηματοδοτήσει και έργα αναβάθμισης στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 29 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.