ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρέτας: Το 2029 παραδίδεται η Γραμμή 4 του μετρό

11:15 - 27 Μαϊ 2022 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κουρέτας: Το 2029 παραδίδεται η Γραμμή 4 του μετρό
Η γραμμή 4 θα παραδοθεί το 2029 ενώ παράλληλα θα έχουν ξεκινήσει άλλες δύο επεκτάσεις, η μια στην Κηφισίας και η άλλη από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, ο κ. Κουρέτας, τόνισε ότι το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί και το «πολύπαθο μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά στα 2/3 της γραμμής. 

Από τους 15 σταθμούς της γραμμής 4 που θα έχει μήκος σήραγγας 13 χιλιομέτρων ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε:

  • Στον Ευαγγελισμό που «λόγω διακλάδωσης έχει αρκετή δυσκολία»
  • Στον σταθμό της Κυψέλης«όπου το έδαφος είναι ιδιαίτερα βραχώδες»
  • Στο Κολωνάκιμε το «πολύ πυκνό αστικό περιβάλλον»

Αναφορικά με τα αναμενόμενα αρχαιολογικά ευρήματα, ο κ. Κουρέτας υπενθύμισε ότι «όλα πήγαν καλά και χωρίς καθυστερήσεις στο μετρό του Πειραιά και μάλιστα ο σταθμός στο Δημοτικό Θέατρο θα είναι ζωντανό Μουσείο».

Τέλος, για τις διαμαρτυρίες  κατά της κατασκευής μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, ο εκπρόσωπος της Αττικό Μετρό, ανέφερε ότι «είναι ένας από τους 15 σταθμούς που «οριοθετήθηκε, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε το 2017 από την προηγούμενη κυβέρνηση και η σύμβαση πρέπει να τηρηθεί όπως και σχετική νομοθεσία».

Ο κ. Κουρέτας χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις, αλλά υπενθύμισε και «τα κακά παραδείγματα» της Αγίας Παρασκευής και της Γεωπονικής που δεν δέχονταν μετρό και τώρα το ζητάνε». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.