ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών-Σίγουρη η υπερκάλυψη της ΑΜΚ κατά €800 εκατ. Κύριο

09:26 - 28 Ιουν 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών-Σίγουρη η υπερκάλυψη της ΑΜΚ κατά €800 εκατ.
Την εκκίνηση της συνδυασμένης προσφοράς, στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 800 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αlpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank ΑΕ.

Η αγορά θεωρεί σίγουρη την υπερκάλυψη της ΑΜΚ, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στα επίπεδα, τα οποία θα διαμορφωθεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Το Δ.Σ της Alpha Services & Holdings έχει ορίσει, ως ανώτατη τιμή, τα 1,2 ευρώ, στην οποία εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μετάσχουν στη δημόσια προσφορά. Η ίδια ανώτατη τιμή ισχύει και για την ιδιωτική τοποθέτηση (σ.σ. ξένο βιβλίο). Η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και το book building εκτός της χώρας θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου.

Στην Ελλάδα θα διατεθεί το 20% της έκδοσης, ενώ το 80% θα διατεθεί στο εξωτερικό. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα μετέχουν όλοι οι βασικοί μέτοχοι της Alpha Bank.

Οι νέες μετοχές της Alpha Bank θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε μέσα από το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank για την εκκίνηση της συνδυασμένης προσφοράς έχει ως εξής:

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία»), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε., ανακοινώνει σήμερα την έναρξη της συνδυασμένης προσφοράς νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 εκάστη (οι «Νέες Μετοχές»), προκειμένου να αντληθούν ποσά ύψους Ευρώ 0,8 δισ.

Οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν:

(α) στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς (η «Δημόσια Προσφορά») κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχείο (δ) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά (ο «Κανονισμός περί Ενημερωτικών Δελτίων»), των εφαρμοστέων διατάξεων του Ν. 4706/2020, και τις εκτελεστικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η «Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς»), και

(β) εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μίας ή περισσότερων εξαιρέσεων από την υποχρέωση δημοσίευσης ή διασυνοριακής χρήσης ενημερωτικού δελτίου σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Ενημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144Α (Rule 144A) (η «Ιδιωτική Τοποθέτηση» και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά «Συνδυασμένη Προσφορά»).

Η Δημόσια Προσφορά και η Ιδιωτική Τοποθέτηση θα διενεργηθούν παράλληλα και θα διαρκέσουν από την 28 Ιουνίου 2021 μέχρι και την 30 Ιουνίου 2021.

Οι Νέες Μετοχές κατανέμονται κατά προτεραιότητα στους υφισταμένους μέτοχους που συμμετέχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά.

Χρονοδιάγραμμα

Το ενδεικτικό αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha Bank προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. είναι το ακόλουθο:

  • 28η Ιουνίου 2021: Έναρξη της δημόσιας προσφοράς.
  • 30ή Ιουνίου 2021: Λήξη της δημόσιας προσφοράς.
  • 1η Ιουλίου 2021: Δημοσίευση της ανακοίνωσης σχετικά με την τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στο ΗΔΤ του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα του εκδότη.
  • 6η Ιουλίου 2021: Δημοσίευση της αναλυτικής ανακοίνωσης σχετικά με την έκβαση της δημόσιας προσφοράς στο ΗΔΤ του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα του εκδότη.
  • 9η Ιουλίου 2021: Έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.
  • 9η Ιουλίου 2021: Ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο ΗΔΤ του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα του εκδότη.
  • 13η Ιουλίου 2021: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 28 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.