ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας, Μεγάλου, Μυλωνάς, Ψάλτης: Ομοφωνία για οικονομία- επενδύσεις Κύριο

11:39 - 28 Σεπ 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την αισιοδοξία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, με αιχμή του δόρατος το Ταμείο Ανάκαμψης εξέφρασαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών στο Athens Mastercard Innovation Forum.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε ότι το ΑΕΠ θα κλείσει με αύξηση άνω του 7,5% για το 2021 και επεσήμανε ότι «το κλειδί για βιώσιμη και σημαντική ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις μέσα από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης».

Πρόσθεσε βέβαια πως πέραν του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει οι τράπεζες να δουν με προσοχή και τα επενδυτικά σχέδια εκτός αυτού, τα οποία, όπως είπε, είναι πολλά και οι τράπεζες έχουν τη ρευστότητα για να τα χρηματοδοτήσουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα έτη θα κινηθεί με ρυθμό 3,5%-4%, κάτι που, όπως είπε, «έχουμε να το δούμε από τη δεκαετία του '60».

Προανήγγειλε ότι η Eurobank έχει έτοιμα προς δανειοδότηση, από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, επενδυτικά πλάνα ύψους 1,5-2 δισ. ευρώ. Αφού ανέφερε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η τράπεζα στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τα οποία την οδηγούν σε μονοψήφιο δείκτη NPEs από αυτό το 3μηνο, τόνισε πως πλέον το στοίχημα εστιάζεται, αφενός, στην αναδιάρθρωση των δανείων που μεταφέρθηκαν στους servicers, αφετέρου, στη θεραπεία αρκετών από αυτά και στην επιστροφή τους στην τράπεζα. 

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίσθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Β. Ψάλτης, ο οποίος επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, χωρίς όμως να διαταραχθούν οι κανόνες.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου έκανε λόγο για «ολική επαναφορά του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας», κάνοντας και αυτός ιδιαίτερη μνεία στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με τις άμεσες ξένες επενδύσεις, θα καλύψει το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια στη χώρα μας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.