ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η JP Morgan εξετάζει την εξαγορά της ελληνικής Viva Wallet

19:09 - 25 Νοε 2021 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η JPMorgan Chase & Co. εξετάζει πολύ εντατικά το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να επενδύσει στην ελληνική εταιρεία ψηφιακής τραπεζικής και πληρωμών Viva Wallet.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που προσθέτει πως ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς ή συνεργασίας Viva Wallet.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η ελληνική εταιρεία από τη μεριά της συνεργάζεται με σύμβουλο και... ζυγίζει τις στρατηγικές της επιλογές.

Η Viva Wallet φέρεται να διεκδικεί τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε οποιαδήποτε συναλλαγή.

Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η JPMorgan θα προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία, ωστόσο, ενδεχομένως να εμφανιστούν κι άλλοι μνηστήρες.

Πάντως, υπήρξαν και στο παρελθόν ανάλογες πληροφορίες στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, το ότι αυτή τη φορά οι πληροφορίες μεταδίδονται μέσω του Bloomberg, δίνουν άλλη βαρύτητα στην υπόθεση.

Το Viva Wallet εξυπηρετεί πελάτες σε 23 ευρωπαϊκές χώρες με υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών λογαριασμών, ψηφιακών χρεωστικών καρτών, λύσεις πληρωμής μικρών επιχειρήσεων και αποδοχή πιστωτικών καρτών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μία από τις πιστοποιημένες εταιρείες πληρωμών για τα εμβληματικά μαύρα ταξί του Λονδίνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 25 Νοε 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.