ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιαφέρον Μπάκου- Καϋμενάκη- Εξάρχου για Παγκρήτια και Συνεταιριστική Σερρών

09:36 - 27 Οκτ 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ενδιαφέρον Μπάκου- Καϋμενάκη- Εξάρχου για Παγκρήτια και Συνεταιριστική Σερρών
H επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Στην επιστολή η επενδυτική εταιρία γνωστοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων Νέων Μετοχών, μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 5/5/2022 από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Υπενθυμίζεται ότι  το επενδυτικό σχήμα Lyktos Participations, συμφερόντων του Μιχ. Σάλλα, δε συμμετείχε στη διαδικασία απόκτησης των αδιάθετων νέων μετοχών, με αποτέλεσμα το αρχικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, που ανερχόταν στο 19,95%, να μειωθεί στο 11,25%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο το ποσοστό της Lyktos στην Παγκρήτια παραμένει ισχυρό καθώς εξαγόρασε τη συμμετοχή της ΑΝΕΚ, που έχει περάσει πλέον στην Attica στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, ύψους περίπου 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου. 
 
Επίσης η Thrivest Holding Ltd, φέρεται να ενδιαφέρεται και για την Συνεταιριστική Τράπεζας Σερρών.  Είναι κινήσεις που έχουν ακολουθήσει την πώληση από την πλευρώ των  Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη του πακέτου μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον Όμιλο Motor Oil.
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 27 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.