ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για το 30% του ΔΑΑ Κύριο

09:04 - 10 Νοε 2021 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για το 30% του ΔΑΑ
Με στόχο να εισπραχθούν τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022 την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η ικανοποιητική αεροπορική κίνηση του 2021 και το γεγονός πως το 2022 αναμένεται να επανέλθει ένα σημαντικό μέρος της αεροπορικής κίνησης του 2019, φαίνεται πως αναθέρμαναν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους εννέα υποψηφίους που έχουν περάσει στην επόμενη φάση είναι η First State, η KKR, η GIP, η Ferrovial, η Groupe ADP και η γνωστή Μacquarie που επένδυσε 2,1 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Σήμερα, μέτοχοι του ΔΑΑ είναι το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας – ΕΕΣΥΠ (25%), οι AviAlliance  GmbH  (26,7% συν 8 μετοχές),  η AviAlliance  Capital  GmbH  (13,3%)  και η οικογένεια Κοπελούζου (5% μείον 8 μετοχές).

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών αναδείχτηκε για φέτος  το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των αεροδρομίων με 25-40 εκατομμύρια επιβάτες, στο πλαίσιο του θεσμού Best Airport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων-ACI Europe.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε για τη συνολική λειτουργία του κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών υπηρεσιών για το επιβατικό κοινό και τη σταθερή προσήλωσή του στους στόχους του για το περιβάλλον.

Τα έσοδα ενός αεροδρομίου προέρχονται από τις μη αεροναυτιλιακές χρεώσεις, τα τέλη που πληρώνουν οι επιβάτες, το ενοίκιο των εμπορικών καταστημάτων και την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης, όπως και την μακροχρόνια παραχώρηση γραφείων ή βιομηχανικών χώρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 10 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.