ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η παραγωγή αργού χάλυβα της Κίνας κατέγραψε μείωση 8%

12:09 - 17 Αυγ 2021 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Η παραγωγή αργού χάλυβα της Κίνας κατέγραψε μείωση 8%
Ο Ιούλιος τερμάτισε με μια σημαντική πτώση στην παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Κίνας γεγονός σημαντικό καθώς επιβεβαιώνει τους αμείωτους στόχους της Κινέζικης κυβέρνησης για να περιορίσει τις εκπομπές του άνθρακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τάση μείωσης από την Κίνα έρχεται να δημιουργήσει ανασφάλεια στη ναυλαγορά των bulkers και ιδιαίτερα για τα μεγαλύτερα μεγέθη πλοίων μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος, capesizes. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης Βαλτικής, Baltic Dry Index, εξακολουθεί να σημειώνει τα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας και τερμάτισε χθες στις 3,606 μονάδες, όπου είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από τα μέσα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Γραφείου (NBS) τη Δευτέρα, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Κίνας μειώθηκε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους παραγωγής που έχουν σχεδιαστεί για να επιτύχουν τον στόχο της διατήρησης της παραγωγής αμετάβλητου από πέρυσι, καθώς το Πεκίνο προτίθεται να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα.

Η παραγωγή της Κίνας σημείωσε 86,79 εκατομμύρια τόνους αργού χάλυβα τον περασμένο μήνα, καθρεφτίζοντας πτώση 7,6% από τον Ιούνιο και 8,4% από 93,36 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο του 2020,

Η μέση ημερήσια παραγωγή ανήλθε σε 2,8 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση τα στοιχεία του NBS, υποχωρώντας κατά 11% από 3,13 εκατομμύρια τόνους ημερησίως τον Ιούνιο.

Για τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η Κίνα παρήγαγε 649,33 εκατομμύρια τόνους χάλυβα, αύξηση 8% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ανέφερε το στατιστικό γραφείο.

Από τα τέλη Ιουνίου, το Πεκίνο απέστειλε ομάδες επιθεώρησης στις τοπικές κυβερνήσεις για να ελέγξει εάν εφαρμόζονται περικοπές στη χωρητικότητα και την παραγωγή χάλυβα περιορίζοντας την παραγωγή σε εργοστάσια με μεγαλύτερη ρύπανση.

Η Ένωση Σιδήρου και Χάλυβα της Κίνας ανέφερε σε δήλωση την περασμένη εβδομάδα ότι ο κορυφαίος παραγωγός στον κόσμο θα πρέπει να εστιάσει στη μείωση της παραγωγής ακατέργαστου χάλυβα σε εταιρείες με χαμηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις, υψηλή κατανάλωση ενέργειας και ξεπερασμένη τεχνολογία και εξοπλισμό και να διασφαλίσει ότι η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα θα μειωθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ένωση και οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση χάλυβα στην Κίνα θα υποχωρήσει σημαντικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της επιβράδυνσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας και των ακόμα σφιχτών προμηθειών ημιαγωγών που περιορίζουν τη ζήτηση μεταποίησης και μετάλλων στον τομέα των αυτοκινήτων.

 

Μαρία Μπερτζελέτου
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:17 - 17 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.