ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάρρευση στοάς στα μεταλλεία Φωκίδας- Ένας νεκρός- Απεγκλωβίστηκαν τρεις εργαζόμενοι

14:40 - 05 Οκτ 2022 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Κατάρρευση στοάς στα μεταλλεία Φωκίδας- Ένας νεκρός- Απεγκλωβίστηκαν τρεις εργαζόμενοι
Κατάρρευση στοάς στα μεταλλεία της Βάργιανης στη Φωκίδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/10).

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες από την 7η ΕΜΑΚ και από την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς υπήρχαν αναφορές για εγκλωβισμένους και μάλιστα σε μεγάλο βάθος.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε νεκρός ένας εργάτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απεγκλωβίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπήρξε πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - 'Αμφισσας.

Με ανακοίνωσή της η IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ αναφέρει:

Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα  στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς.

Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 05 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.