ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες καθυστερήσεις στη γερμανική βιομηχανία λόγω έλλειψης πρώτων υλών

11:24 - 04 Νοε 2022 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μεγάλες καθυστερήσεις στη γερμανική βιομηχανία λόγω έλλειψης πρώτων υλών
Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας του Ινστιτούτου Ifo, η βιομηχανία στη Γερμανία αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα, καθώς υπάρχει έλλειψη σε πρώτες ύλες που διαφοροποιείται από βιομηχανία σε βιομηχανία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το 63,85% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν συμφόρηση στην αγορά κάτω κάτα 65,8% συγκριτικά με τον Σεπτέμβρη. Όπως ανέφερε ο Klaus Wohlrabe επικεφαλής της έρευνας «ο μεταποιητικός τομέας δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να επεξεργαστεί τις μεγάλες καθυστερήσεις παραγγελιών του. Ωστόσο αυτό αν μπορούσε να γίνει, θα παρείχε πολύ περισσότερη βοήθεια στη γερμανική οικονομία».

Βέβαια η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως στην αυτοκινητοβιομηχανία, με αυτό το δείκτη να πέφτει από το 82% στι 74,9%. Σε πολλές άλλες βιομηχανίες, τα νούμερα παραμένουν παρομοίως υψηλά, για παράδειγμα για τους παραγωγούς ηλεκτρικού εξοπλισμού(76,1%) και για παραγωγούς μηχανών και εξοπλισμού(85,9%).

Οι παραγωγοί αναψυκτικών έκαναν ρεκόρ καθώς έφτασαν το 79,1% από 70,1%. Στις βιομηχανίες που ειδικεύονται στην ενέργεια οι εξελίξεις ήταν άνισες: ενώ το ποσοστό των εταιρειών που επηρεάστηκαν στη χημική βιομηχανία αυξήθηκε από 44,9% σε 49,1%, μειώθηκε από 41,7% σε 35,3% στη βιομηχανία γυαλιού και κεραμικής. «Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται σε μείωση της παραγωγής», εξηγεί ο Wohlrabe.

Tα αποθέματα σε πρώτες ύλες στη βιομηχανία

ifo viomixania

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 04 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.