ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέλος του ASD ο ΣΕΚΠΥ και νέες διεθνείς συνεργασίες

12:49 - 01 Ιουν 2023 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μέλος του ASD ο ΣΕΚΠΥ και νέες διεθνείς συνεργασίες
Μέλος του ASD του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Αμυντικής Βιομηχανίας αποτελεί και επίσημα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού – ΣΕΚΠΥ, διευρύνοντας τη δράση του εκτός της Ελλάδας προς όφελος των μελών – εταιρειών.

Ο ASD αποτελεί τη φωνή των ευρωπαϊκών βιομηχανιών αεροδιαστημικής, ασφάλειας και άμυνας, εκπροσωπώντας πάνω από 3.000 εταιρείες και υποστηρίζοντας ενεργά την ανταγωνιστική ανάπτυξη του τομέα στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Έχει άμεσα μέλη, που δραστηριοποιούνται σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 22 μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών και 23 εθνικών ενώσεων.

Την ίδια στιγμή ο ΣΕΚΠΥ στα πλαίσια των γενικότερων συνεργασιών στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς, υπέγραψε στα πλαίσια της DEFEA 2023 Μνημόνιο Συνεργασίας με τoν αντίστοιχο γερμανικό Σύνδεσμο επιχειρήσεων BDSV. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπογράψει αντίστοιχα
Μνημόνια με Συνδέσμους της Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας κ.α.

bdsv

Η BDSV ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιανουάριο του 2010. Τα μέλη του αποτελούνται από 221 εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών). Εκπροσωπεί μεγάλες γερμανικές εταιρείες ασφάλειας και άμυνας (SDI) που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, καθώς και από εξαιρετικά καινοτόμες Μικρομεσαίες.

Οι εταιρείες μέλη του BDSV είναι προμηθευτές και συνεργάτες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr) και των υπουργείων που είναι επιφορτισμένα με αρμοδιότητες εθνικής ασφάλειας.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο ΣΕΚΠΥ έχει αναλάβει την διοργάνωση των Ελληνικών Περιπτέρων σε δύο από τις σημαντικότερες διεθνείς αμυντικές εκθέσεις EUROSATORY και EURONAVAL.

Υπενθυμίζουμε την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του ΗΕLLENIC PAVILLION στην περσινή EURONAVAL 2022 όπου συμμετείχαν άνω των 15 Ελληνικών εταιρειών και υπεγράφη σημαντικός αριθμός συμφωνιών μεταξύ Ελληνικών και Γαλλικών εταιρειών.

euroservatory

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής σημειώνει:

«Ο ΣΕΚΠΥ τα τελευταία χρόνια σταθερά προσηλωμένος στην άποψη ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης διεθνώς, στηρίζει την εξωστρέφεια και αναπτύσσει συνεχώς πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση.

Με σταθερά βήματα συμβάλει ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμα παραπέρα οι προοπτικές και δυνατότητες ώστε οι ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας να επιτύχουν την εξωστρέφεια στην ανάπτυξή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Μετά την πρόσφατη, απόλυτα επιτυχή διενέργεια της DEFEA 2023 στην Ελλάδα, η ένταξη του ΣΕΚΠΥ στον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ASD, όσο και το μνημόνιο συνεργασίας με τον γερμανικό σύνδεσμο BDSV, αλλά και η διοργάνωση Ελληνικών Περιπτέρων στις δύο μεγάλες παγκόσμιες αμυντικές εκθέσεις EUROSATORY και EURONAVAL, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για τις ελληνικές εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να επιδιώξουν συνέργειες και συνεργασίες με άλλες εταιρείες της Ευρώπης και διεθνώς.

Αυτή τη προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε με πίστη στις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις και προκλήσεις είναι συνεχείς και μεταβαλλόμενες, με την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία να βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και αναβάθμισης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.