ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το πρόγραμμα εγκατάστασης των έξυπνων μετρητών

13:54 - 19 Νοε 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στο Ταμείο Ανάκαμψης το πρόγραμμα εγκατάστασης των έξυπνων μετρητών
Οικονομία στα νοικοκυριά θα φέρει η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια καθώς με τους νέες συσκευές θα μπορούν οι καταναλωτές να εξοικονομούν χρήματα προσαρμόζοντας την κατανάλωσή τους ώστε να εκμεταλλεύονται τις χαμηλότερες τιμές που θα ισχύουν κάποιες ώρες της ημέρας με την εφαρμογή ευέλικτης τιμολόγησης του ρεύματος.

Αυτό ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της ΡΑΕ για την ενεργειακή φτώχεια. Όπως ανέφερε το πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών στους οικιακούς καταναλωτές ύψους 850 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ,. Τόνισε δε ότι γίνεται σχεδιασμός προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και καθυστερήσεις που για δέκα χρόνια «φρέναραν» την όλη προσπάθεια.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του οποίου επίκειται η έναρξη. Σημείωσε δε ότι τα νοικοκυριά που εντάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα προγράμματα «Εξοικονομώ» μείωσαν την ενεργειακή τους κατανάλωση (ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) κατά 2 δισεκ. κιλοβατώρες το χρόνο, όφελος που όπως είπε θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια καθώς προγραμματίζεται η ανακαίνιση 60.000 κατοικιών ετησίως.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη απόφαση για τη βελτίωση του πλαισίου υποστήριξης των ευάλωτων καταναλωτών φυσικού αερίου, την ενίσχυση του λογαριασμού επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τα προγράμματα επιδότησης για την αντικατάσταση καυστήρων πετρελαίου με φυσικού αερίου (εφαρμόζεται στην Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλία και εξετάζεται η επέκταση σε περισσότερες περιοχές), την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών που επεκτάθηκε εφέτος στο φυσικό αέριο, τα ειδικα τιμολόγια (ΚΟΤ κ.α.), το νέο πλαίσιο για την καθολογική υπηρεσία προμήθειας κ.α.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 19 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.