ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή): Ακολουθεί μια περίοδος ανάπτυξης

11:32 - 23 Ιουν 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή): Ακολουθεί μια περίοδος ανάπτυξης
«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας ακολουθεί μια περίοδος ανάπτυξης. Πολλοί σοβαροί θεσμικοί επενδυτές και μάλιστα πολλοί για πρώτη φορά στην Ελλάδα επενδύουν σε μας. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρία μας. Στο πρώτο εξάμηνο 2021 είχαμε σημαντικές εξελίξεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Γιώργος Περιστέρης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρώτο εξάμηνο του έτους εισήλθαν στο μετοχικό κεφάλαιο αποκτώντας σημαντικό ποσοστό ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η κ. Μαριάννα Λάτση. «Ο όμιλος αποκτά μία στέρεα βάση με ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη στην εταιρία και θα ακολουθήσουν την πορεία της» σημείωσε. «Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την εταιρία μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα γεγονότα στο Τέξας με την κακοκαιρία. «Είχαμε την ατυχία στα αιολικά πάρκα της εταιρίας στο Τέξας των ΗΠΑ από ένα απρόβλεπτο γεγονός, από μία πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή. Κάναμε την επιλογή μας. Το αφήνουμε πίσω και προχωρούμε μπροστά. Ακολουθεί μία περίοδος ταχείας ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Περιστέρης.

Οι στόχοι

«Ξεκινάμε μία φάση μεγάλης ανάπτυξης. Ο στόχος μας σε μία πενταετία είναι να ανέλθει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στα 3 GW. Κι αυτός είναι ένας ενδιάμεσος στόχος», όπως είπε, και προσέθεσε ότι στα αιολικά πάρκα η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι ηγέτιδα στην Ελλάδα. «Κατασκευάζονται ή είναι έτοιμα προς κατασκευή περαιτέρω έργα ισχύος 400 MW, ενώ άλλα 63 έργα είναι σε φάση ωρίμανσης» τόνισε και συμπλήρωσε ότι στα φωτοβολταϊκά προωθούνται έργα 1,7 GW, εκ των οποίων έργα ισχύος 1,1 GW έχουν πάρει βεβαίωση παραγωγού.

«Δεν υπάρχει ΑΠΕ διείσδυση χωρίς αποθήκευση» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι: «Εδώ και 10 χρόνια ετοιμάζουμε και έχουμε 2000 MW αποθηκευτική δυνατότητα σε διάφορες φάσης ωριμότητας. Όχι μόνο σε μπαταρίες για ολιγόωρη αποθήκευση αλλά και στην τεχνολογία της αντλιοταμίευσης όπου υπάρχει τεράστια προστιθέμενη αξία.

«Δεν υπάρχει άλλο μεγαλύτερο πρόγραμμα αποθήκευσης από άλλη εταιρία. Και σε μια άλλη δραστηριότητα που διεκόπη στο παρελθόν, τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. όπου έχουμε τη συνεργασία με τη Ocean winds, αναπτύσσουμε δράση και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί τέλος του έτους το νέο θεσμικό πλαίσιο». «Συνολικά σε ΑΠΕ έχουμε 7 GW νεά έργα και τα 5GW έχουν προχωρήσει πέρα από τη βεβαίωση παραγωγού» σημείωσε.

«Επίσης έχουμε παρουσία στη διαχείριση απορριμμάτων. Μόλις ξεκίνησε η ολοκλήρωση μονάδας στην Πελοπόννησο. Συνολικά έχει καθυστερήσει ο σχεδιασμός έχουμε, όμως, προτάσεις και θα είμαστε πρωταγωνιστές. Επενδύουμε στην πράσινη ανάπτυξη και μαζί με νέες τεχνολογίες δημιουργούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας για νέα παιδιά για να προωθηθεί μια διάχυση πλούτου στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Περιστέρης.

Γιώργος Αλεξάκης

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 23 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.