ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με συμμετοχή πολιτών Κύριο

11:10 - 31 Αυγ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με συμμετοχή πολιτών
Τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης ζητεί η ΔΕΗ με τη διενέργεια σχετικής έρευνας .

Πιο συγκεκριμένα, με την αποστολή ενός ερωτηματολογίου η ΔΕΗ αισιοδοξεί για τη συμβολή των πολιτών στο έργο ανάπτυξης της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΕΒΑ) του Ομίλου ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ζητεί τη συμμετοχή  στην ιεράρχηση, βάσει της αξιολόγησης καθενός πολίτη ξεχωριστά, των ουσιαστικών θεμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης που διαχειρίζεται η Εταιρεία, με στόχο την εναρμόνιση των εταιρικών δράσεων με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Η ΔΕΗ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων μερών, υλοποιεί Ανάλυση Ουσιαστικότητας (Materiality Analysis) στη βάση των τριών πυλώνων ESG: Περιβαλλοντικού, Κοινωνικού και Διακυβέρνησης (θεμάτων οικονομικών, πολιτικής, δεοντολογίας κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε ένα σύντομο, ανώνυμο* ερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση της άποψης των ενδιαφερομένων της μερών.

Διευκρινίζουμε ότι η αξιολόγηση του κάθε θέματος δεν αντιπροσωπεύει την επίδοση της εταιρείας, αλλά αντικατοπτρίζει τη σημαντικότητα που έχει το κάθε θέμα Βιώσιμης Ανάπτυξης για εσάς» τονίζει η εταιρία σε σχετική επιστολή που έχει αποστείλει και επισημαίνει ότι:

«Η ΔΕΗ, μέσω της Sympraxis Team και του συνεργάτη της Global Sustain, θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί ανώνυμα* τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να καταλήξει στην ιεράρχηση των ζητημάτων που είναι σημαντικά για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.