ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Schneider Electric: Βραβεύτηκε για τη δημιουργία ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντος

16:11 - 29 Οκτ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Schneider Electric: Βραβεύτηκε για τη δημιουργία ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντος
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ξεχώρισε στα φετινά HR Awards, που διοργανώθηκαν από την Boussias, αποσπώντας δύο Gold βραβεία στις κατηγορίες «Best Flexible Working Strategy» και «Most Innovative Work-From-Home Plan». Οι συγκεκριμένες διακρίσεις αφορούν την παροχή ευέλικτων τρόπων εργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και την εξοικείωσή τους με ένα νέο μοντέλο εργασίας.

Στην πρώτη κατηγορία, η Schneider Electric διακρίθηκε για την πολιτική «Ευελιξίας» που ακολούθησε με γνώμονα την ίση αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων και την διευκόλυνση των αναγκών τους. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας και τα νέα δεδομένα της τηλεργασίας, θέσπισε ευέλικτα ωράρια απασχόλησης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εργαζομένου, ενώ ανανέωσε την πολιτική οικογενειακών αδειών, δίνοντας περισσότερα προνόμια στους νέους γονείς. Επιπλέον, χάρη στον ανανεωμένο σχεδιασμό του χώρου των γραφείων, παρέχεται στους απασχολούμενους ένας συνδυασμός διαφορετικών θέσεων να επιλέξουν ανάλογα με το είδος της εργασίας που θέλουν να εκτελέσουν, ενώ δίνεται ταυτόχρονα η δυνατότητα να τελειώνουν την εργασία τους πιο νωρίς κάθε Παρασκευή και να ψυχαγωγούνται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Το γεγονός που έκανε την εταιρεία να διακριθεί στην δεύτερη κατηγορία ήταν ότι έδωσε τη δυνατότητα σε όσους εργαζομένους κρίθηκε απαραίτητο να απασχολούνται εξ’ ολοκλήρου με τηλεργασία, παρέχοντάς τους τον κατάλληλο εξοπλισμό για την μεγαλύτερη διευκόλυνση και απόδοσή τους. Για να επιτευχθεί πλήρως το συγκεκριμένο σχέδιο, έγινε προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν όλα τα μέσα, με την επικοινωνία να γίνεται μέσω της πλατφόρμας Teams, όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του “My Learning Link” να βρίσκονται σε μορφή application και όλες οι συναντήσεις να γίνονται διαδικτυακά. Παράλληλα, η Schneider Electric δημιούργησε ένα ειδικό portal για την υγεία και την ευεξία κατά την περίοδο της πανδημίας με σεμινάρια και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την αλληλεγγύη, τη διαχείριση της κρίσης και των συναισθημάτων. 

Η ψηφιακή επανάσταση που αλλάζει το εργασιακό τοπίο και η ενίσχυση της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της Schneider Electric, είναι μερικοί από τους λόγους που η εταιρεία προχώρησε στην υιοθέτηση ενός καινοτόμου προγράμματος «Ευελιξία στην εργασία», προσφέροντας στους ανθρώπους της, τις κατάλληλες συνθήκες για μια βελτιωμένη καθημερινότητα. 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.