ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Πάνω από €3 δισ. οι προσφορές για την AMK

19:25 - 02 Νοε 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Πάνω από €3 δισ. οι προσφορές για την AMK
Ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ, έναντι 1,35 δισ. ευρώ που είναι ο μέγιστος στόχος που έχει θέσει η επιχείρηση.

Αυτό, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σημαίνει ότι η έκδοση από την πρώτη ημέρα υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερο από 2 φορές, ενώ το ποσοστό υπερκάλυψης διαμορφώνεται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο αν ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων είναι ήδη γνωστό ότι θα καλυφθεί από επενδυτές όπως η ΕΕΣΥΠ/ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να διατηρήσουν την καταστατική μειοψηφία, η CVC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα (2/11) το πρωί θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και μεθαύριο (4/11) Τετάρτη, ενώ το ποσό της αύξησης καλύφθηκε ήδη από την πρώτη ώρα.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, αυτό έχει ως εξής:

- 2 Νοεμβρίου έναρξη της Δημόσιας προσφοράς

- 4 Νοεμβρίου λήξη της Δημόσιας Προσφοράς

- 5 Νοεμβρίου Δημοσίευση της ανακοίνωσης σχετικά με την τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών στο ΗΔΤ του Χ.Α. και στον ιστότοπο του Εκδότη

- 10 Νοεμβρίου Δημοσίευση της αναλυτικής ανακοίνωσης σχετικά με την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς στο ΗΔΤ του Χ.Α. και στον ιστότοπο του Εκδότη

- 12 Νοεμβρίου Έγκριση από το Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

- 12 Νοεμβρίου Δημοσίευση της ανακοίνωσης για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών στο Η.Δ.Τ του Χ.Α. και στον ιστότοπο του Εκδότη.

- 16 Νοεμβρίου Έναρξη Διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου το ποσοστό του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) θα διαμορφωθεί μεταξύ 23,2% και 23,8% και το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ από 10,9% ως 10,3%.

Το 31,3% -29,7% των μετοχών θα ανήκει στους υπάρχοντες μετόχους προ της αύξησης κεφαλαίου και το 34,6%-36,2% στους νέους μετόχους, εκ του οποίου το 10% θα ανήκει στη CVC.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.