ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BHP και Woodside: Συμφωνία για δημιουργία παγκόσμιας εταιρείας ενέργειας

16:56 - 24 Νοε 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
BHP και Woodside: Συμφωνία για δημιουργία παγκόσμιας εταιρείας ενέργειας
Η BHP Group (BHP) και η Woodside Petroleum Ltd (Woodside) υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία πώλησης μετοχών (SSA) για τη συγχώνευση του χαρτοφυλακίου πετρελαίου και φυσικού αερίου της BHP με τη Woodside (Merger).
Η Woodside θα αποκτήσει ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο της BHP Petroleum International Pty Ltd (BHP Petroleum) και σε αντάλλαγμα θα πάρει νέες μετοχές Woodside.
 
Η υπογραφή της SSA ακολουθεί τη δέσμευση για τη συγχώνευση που ανακοινώθηκε στις 17 Αυγούστου 2021.
 
Με την ολοκλήρωση της, η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη εταιρεία ενέργειας, η οποία θα είναι ανάμεσα στις 10 κορυφαίες παγκοσμίως.
 
Η εταιρεία θα έχει χαρτοφυλάκιο πετρελαίου υψηλού περιθωρίου κέρδους, περιουσιακά στοιχεία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μεγάλης διάρκειας ζωής και την οικονομική ανθεκτικότητα που θα συμβάλει στον εφοδιασμό της ενέργειας που απαιτείται για την παγκόσμια ανάπτυξη και την ανάπτυξη της ενεργειακής μετάβασης.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BHP, Mike Henry, δήλωσε ότι η επιχείρηση πετρελαίου της BHP και η Woodside είναι καλύτερες ενωμένες και θα δημιουργήσουν αξία για τους μετόχους της BHP.
 
«Η συγχώνευση της επιχείρησής μας στον τομέα των πετρελαιοειδών με τη Woodside δημιουργεί μια μεγάλη, πιο ανθεκτική εταιρεία, πιο ικανή να πλοηγηθεί στην ενεργειακή μετάβαση και να αυξήσει την αξία της, την στιγμή που το κάνει», είπε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.