ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novatek – Uniper: Υπογράφουν συνεργασία για την προμήθεια αμμωνίας

13:00 - 27 Δεκ 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Novatek – Uniper: Υπογράφουν συνεργασία για την προμήθεια αμμωνίας
Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Novatek και η γερμανική ενεργειακή εταιρεία Uniper υπέγραψαν χρονοδιάγραμμα για τη μακροπρόθεσμη προμήθεια αμμωνίας κυρίως στην γερμανική αγορά.

Η υπογραφή του συμβολαίου όρων προχωρά σε συνεργασία μεγάλης κλίμακας με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν τα μέρη νωρίτερα τον Ιανουάριο του 2021. Αυτή η αρχική συνεργασία έχει θέσει ως στόχο την αξιολόγηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης μιας αλυσίδας αξίας υδρογόνου.
Συγκεκριμένα, η Novatek πρόκειται τώρα να παραδίδει ετησίως έως και 1,2 εκατομμύρια τόνους αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η Novatek θα παράγει την αμμωνία στο προγραμματισμένο έργο Obskiy GCC (Gas Chemical Complex). Το έργο θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).
Η αμμωνία θα μεταφερθεί στον προγραμματισμένο τερματικό σταθμό αμμωνίας της Uniper στο Wilhelmshaven,ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πυρόλυση αμμωνίας που λειτουργεί με ανανεώσιμη ενέργεια.
Αυτό το καύσιμο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα θα χρησιμεύσει ως φορέας υδρογόνου. Η Uniper θα το χρησιμοποιήσει για μελλοντικά γερμανικά συστήματα αγωγών υδρογόνου. Θα παρέχεται επίσης απευθείας ως καθαρή πρώτη ύλη και ως καύσιμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.