ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ExxonMobil: Φιλοδοξεί να γίνει «πράσινη» έως το 2050

15:01 - 21 Ιαν 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ExxonMobil: Φιλοδοξεί να γίνει «πράσινη» έως το 2050
Η ExxonMobil ανακοίνωσε τη φιλοδοξία της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τα λειτουργικά της στοιχεία έως το 2050.

«Αναπτύσσουμε ολοκληρωμένους οδικούς χάρτες για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τα λειτουργικά μας στοιχεία σε όλο τον κόσμο και όπου δεν είμαστε ο φορέας εκμετάλλευσης, εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να επιτύχουμε παρόμοια αποτελέσματα μείωσης των εκπομπών», δήλωσε ο Darren Woods, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Για να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της για το 2050, η ExxonMobil εντόπισε περισσότερα από 150 πιθανά βήματα και τροποποιήσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε περιουσιακά στοιχεία.

Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να βοηθά τους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου επενδύοντας στη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, υδρογόνου και βιοκαυσίμων.

Το ExxonMobil's Advancing Climate Solutions – 2022 Progress Report παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας είναι ανθεκτική όταν δοκιμάζεται έναντι μιας σειράς σεναρίων μηδενικών εκπομπών ευθυγραμμισμένα με τη Σύμβαση του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Έκθεσης 2018 της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050. Η έκθεση περιγράφει επίσης πώς τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας προσαρμόζονται στις εξελίξεις στην πολιτική και την τεχνολογία.

«Καθώς επενδύουμε σε αυτές τις σημαντικές τεχνολογίες, θα υποστηρίξουμε καλά σχεδιασμένες πολιτικές υψηλού αντίκτυπου που μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται στην αγορά και είναι οικονομικά αποδοτικές», δήλωσε ο Woods. «Θα δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους προσαρμόζοντας τις επενδύσεις μεταξύ του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου μας, χαμηλού κόστους και των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών χαμηλότερων εκπομπών, ώστε να ταιριάζουν με τον ρυθμό της ενεργειακής μετάβασης».

Οι αρχικές ενέργειες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δίνουν προτεραιότητα στα μέτρα ενεργειακής απόδοσης, τον μετριασμό του μεθανίου, τις αναβαθμίσεις του εξοπλισμού και την εξάλειψη της τακτικής καύσης. Περαιτέρω ευκαιρίες μείωσης υψηλών επιπτώσεων περιλαμβάνουν τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ατμού και την ηλεκτροδότηση των λειτουργιών, με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ή ενέργειας με χαμηλότερες εκπομπές. Η εταιρεία αναμένει να οριστικοποιήσει λεπτομερείς οδικούς χάρτες που θα αντιμετωπίζουν περίπου το 90% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τις λειτουργίες έως το τέλος του τρέχοντος έτους και το υπόλοιπο θα ολοκληρωθεί το 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.