ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ExxonMobil: Ακόμη μία εταιρεία που απομακρύνεται από τη Ρωσία

17:23 - 08 Μαρ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ExxonMobil: Ακόμη μία εταιρεία που απομακρύνεται από τη Ρωσία
Ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών ενεργειακών κολοσσών όπως η BP, η Shell και η Equinor, η αμερικανική ExxonMobil θέλει επίσης να εγκαταλείψει τη θέση της από τα έργα της στη Ρωσία μετά την επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η ExxonMobil εκμεταλλεύεται το έργο Sakhalin-1 στη Ρωσία για λογαριασμό μιας διεθνούς κοινοπραξίας ιαπωνικών, ινδικών και ρωσικών εταιρειών. Ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα, η ExxonMobil ξεκινά τη διαδικασία διακοπής των εργασιών και αναπτύσσει βήματα για την έξοδο από την επιχείρηση Sakhalin-1.

Η εταιρεία είπε ότι, ως φορέας εκμετάλλευσης του Sakhalin-1, έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ασφάλεια των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ακεραιότητα των λειτουργιών.

«Ο ρόλος μας ως φορέας εκμετάλλευσης υπερβαίνει τις επενδύσεις σε μετοχικό κεφάλαιο. Η διαδικασία διακοπής των εργασιών θα πρέπει να διαχειρίζεται προσεκτικά και να συντονιστεί στενά με τους συνεταιριστές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εκτελείται με ασφάλεια», ανέφερε η ExxonMobil στη δήλωση.

Η ExxonMobil δεν διευκρίνισε πώς σκοπεύει να το κάνει αυτό.

Ωστόσο, είπε ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δεν θα επενδύσει σε νέες εξελίξεις στη Ρωσία. Κάτι ανάλογο ανακοίνωσε την Τρίτη η γαλλική TotalEnergies.

Η γαλλική εταιρεία καταδίκασε τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και είπε ότι δεν θα παρέχει πλέον κεφάλαια για νέα έργα στη Ρωσία. Η TotalEnergies κατέχει ποσοστό 19,4% στη ρωσική ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Novatek και μερίδιο 20% στο Yamal LNG, ένα έργο που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 και παρήγαγε περισσότερους από 18,8 εκατομμύρια τόνους LNG το 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.