ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Η ΔΕΗ αυξάνει κατά 50% την εξόρυξη λιγνίτη φέτος

16:12 - 06 Απρ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Reuters: Η ΔΕΗ αυξάνει κατά 50% την εξόρυξη λιγνίτη φέτος
Την αύξηση της εξόρυξης λιγνίτη κατά 50% σχεδιάζει η ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας τις σημερινές (6/4) δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις σε περίπτωση που η Ρωσία σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters από τους κόλπους της ΔΕΗ, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει την παραγωγή 10 εκατ. τόνων λιγνίτη φέτος και έπειτα περαιτέρω αύξηση στους 15 εκατ. τόνους. Η επιπλέον παραγωγή θα διασφαλίσει την ομαλή ροή ενέργειας στην περίπτωση διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, με τις οποίες η Ελλάδα καλύπτει περίπου το 40% των ενεργειακών της αναγκών ετησίως.

Ο πρόσθετος λιγνίτης που θα εξορυχθεί θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της καύσης άνθρακα, σε περίπτωση που η Ρωσία σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου και η Ελλάδα δεν εξασφαλίσει εναλλακτικούς προμηθευτές φυσικού αερίου, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας στο πρακτορείο ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι ο λιγνίτης αντιπροσωπεύει τώρα ένα μικρό μέρος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του σχεδίου της Ελλάδας να αποδεσμεύσει πλήρως την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα έως το 2028.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.