ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Ολιγοήμερη παράταση της ανακοίνωσης των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου

11:39 - 08 Ιουλ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΕΝ: Ολιγοήμερη παράταση της ανακοίνωσης των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου
Προς ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσης των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου, κατευθύνεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, με το ισχύον καθεστώς, στο πλαίσιο της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, τα τιμολόγια του Αυγούστου θα πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι μεθαύριο Κυριακή, ενώ στο τέλος κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τα τιμολόγια του μεθεπόμενου.

Ωστόσο, πριν από λίγο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απέστειλε επιστολή προς τους παρόχους ενέργειας σχετικά με τη μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το μήνα Αύγουστο 2022. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σκρέκα:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α’ 129/04.07.2022), σχετικά με τη Θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και ειδικότερα της παρ. 2, οι Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύοςκαι ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας της παρ. 1του ανωτέρω άρθρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 περ. (β) του ίδιου άρθρου για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022, ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τιςχρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων. 

Υπό το ανωτέρω πρίσμα και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022. Για το σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα». 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 08 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.