ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτές από την Αυστραλία παίρνουν... κεφάλι για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Κύριο

14:11 - 28 Σεπ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Επενδυτές από την Αυστραλία παίρνουν... κεφάλι για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει επισήμως επιβεβαιώσει ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον από επενδυτές, με τους οποίους συζητά το ενδεχόμενο πώλησης πλειοψηφικού μεριδίου.
 
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς ο αυστραλιανός επενδυτικός όµιλος First Sentier, έχει αποκτήσει προβάδισμα αναφορικά µε την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η προσέγγιση από τη μεριά της First Sentier είναι αρκετά πειστική και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει.
 
Το ενδιαφέρον του αυστραλιανού ομίλου έχει πλέον ωριμάσει και έχει κάνει τους ανθρώπους της ΤΕΡΝΑ θετικούς σε ενδεχόμενη συνεργασία.
 
Οριστική συμφωνία, πάντως, δεν υπάρχει. Ωστόσο, οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πηγές της ενεργειακής αγοράς αναφέρουν πως μέσα στον Νοέµβριο θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις. Είτε θετικές, είτε αρνητικές. Πάντως, δεν θα υπάρξει... σίριαλ.
 
Σύµφωνα µε πληροφορίες η αποτίµηση της αξίας της εταιρείας κινείται σε επίπεδο άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Οι επιµέρους λεπτοµέρειες της συµφωνίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο θα πρέπει να σηµειωθεί ότι οποιαδήποτε συµφωνία γίνει θα προβλέπει την κατάθεση δηµόσιας πρότασης από την πλευρά των επενδυτών. Αυτός φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς όρους που έχει θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων η διοίκηση του οµίλου, προκειµένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις.
 
Αριστοτέλης Παππάς
Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 28 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.